Atuurile electorale ale senatorului PSD Cristian Resmeriță stau chiar în rezultatele activității sale parlamentare

Home Politică Atuurile electorale ale senatorului PSD Cristian Resmeriță stau chiar în rezultatele activității sale parlamentare
Atuurile electorale ale senatorului PSD Cristian Resmeriță stau chiar în rezultatele activității sale parlamentare

Candidatul cu care PSD Hunedoara deschide lista propunerilor electorale pentru Senat, în perspectiva alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020este CRISTIAN CORNEL RESMERIȚĂ. În vârstă de 40 de ani, acesta este licențiat în fizică și în drept. Înainte de a se angrena în viața politică, Cristian Resmeriță a fost profesor de fizică la Școala gimnazială nr. 4 din municipiul Vulcan. Încurajat de tatăl său, Cornel Resmeriță – fostul primar al municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță a intrat devreme în viața politică și, de aici, mai departe, în viața publică, la doar 24 de ani fiind ales în calitate de consilier local municipal în orașul său natal Lupeni (în legislatura 2004-2008). Între anii 2003-2008 a fost vicepreședinte al Organizației locale Lupeni a PSD, iar între 2007-2013 a fost vicepreședinte al Organizației județene a PSD Hunedoara. Din 2013 este Președinte executiv al PSD Hunedoara și din anul 2015 îndeplinește, concomitent, și funcția de Președinte al Organizației municipale PSD Lupeni, una dintre cele mai puternice organizații ale social-democraților din România.

Încă de la debutul său în viața publică, tânărul politician Cristian Resmeriță nu a cunoscut eșecul politic. A fost, pe rând consilier local, deputat, primar al municipiului Lupeni, din nou deputat și senator. Sub conducerea sa, PSD a câștigat la Lupeni toate scrutinele electorale din ultimele două decenii organizate în România, fie că a fost vorba despre alegeri locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, de cele mai multe ori cu procente de peste 60 sau chiar 70% din voturi.

Paradoxal, nu acestea sunt însă, în opinia candidatului care deschide și în alegerile din decembrie 2020 lista PSD pentru Senat în județul Hunedoara, argumentele forte cu care și-a propus să se prezinte în fața alegătorilor. Cristian Resmeriță este de părere că activitatea sa parlamentară și câteva proiecte de lege din cele pe care le-a inițiat și care au devenit astăzi legi cu impact semnificativ în viața oamenilor din regiunea pe care o reprezintă constituie elementele definitorii care l-au convins să accepte propunerea Organizației județene a PSD Hunedoara să accepte candidatura pentru un nou mandat de senator. ”Președintele Americii, JF Kennedy, lansa într-un celebru discurs, următoarea sintagmă: ”Nu te întreba ce face țara pentru tine, ci vezi ce poți să faci tu pentru țară!” Eu cred că asta e de fapt definiția unui bun politician, să găsească modalități de a face ceva pentru țară, pentru oameni. Și eu asta am căutat să fac întotdeauna. Ce poți face, urmând acest îndemn, în Parlament ? Poți face legi. Legi bune pentru oameni, care să le facă viața mai ușoară, care să le facă dreptate și să le acorde drepturile care li se cuvin, legi pe care oamenii le doresc, le cer și le așteaptă. Eu asta m-am străduit să fac și m-a ajutat Dumnezeu ca, în bună parte, să și reușesc”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

Dovadă clară în acest sens stau chgiar legile care, în folclorul local, au fost denumite de beneficiari, drept ”Legea Resmeriță I”, ”Legea Resmeriță II” sau ”Legea Resmeriță III”. În fapt este vorba de o serie de legi prin care drepturile de pensie ale minerilor au fost recalculate și au crescut considerabil, prin care minerii disponibilizați de la minele care se închid pot cere dreptul la pensie la 45 de ani chiar dacă au numai 15 ani vechime în subteran sau prin care toți salariații care domiciliază de peste 30 de ani în mai multe localități hunedorene pot ieși la pensie cu doi ani mai devreme, fără penalizare.

Acestea sunt doar câteva din legile bune trecute prin Parlament la inițiativa lui Cristian Resmeriță. La ele putem adăuga alte 92 de inițiative legislative la care, numai în ultimii 4 ani, senatorul Cristian Resmeriță este co-inițiator, inițiative aflate în diverse etape în procesul legislativ. Unul dintre cele mai importante este proiectul legislativ aflat acum în faza de raport și vot final la Camera Deputaților, proiect prin care senatorul Cristian Resmeriță dorește introducerea unui spor la salariu pentru cadrele didactice, cadrele medicale și angajații din asistența socială care-și desfășoară activitatea în localitățile din Valea Jiului. ”Toate aceste legi pe care le-am inițiat eu au venit ca răspuns la solicitările pe care le-am primit de la cetățeni, în cadrul întâlnirilor constante pe care le-am avut cu dumnealor. Eu cred că un parlamentar de aceea este ales de oameni pentru că ei vor ca el să fie vocea lor în Parlament. Iar eu, prin tot ceea ce am spus și am făcut în Senatul României, asta am încercat să fiu: vocea hunedorenilor în Parlamentul României. Și asta voi face și în mandatul următor !”, mai spune Cristian Resmeriță.

Pentru acuratețea statistică, mai consemnăm aici faptul că numai în ultimii 4 ani, în calitate de Senator al județului Hunedoara, Cristian Resmeriță a avut 35 de luări de cuvânt în plenul Senatului (în cea mai mare parte pe teme ce au vizat legile inițiate de el și problemele oamenilor din Valea Jiului și județul Hunedoara), 5 întrebări și 8 interpelări parlamentare adresate membrilor Guvernului, alte 4 interpelări adresate Primului Ministru și a fost semnatar la 5 moțiuni parlamentare.

Cu toate aceste atuuri, Cristian Resmeriță se prezintă în fața electoratului din județul Hunedoara, care are astfel șansa de a vota un parlamentar activ, cu rezultate deja notabile.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizația județeană Hunedoara CUI mandatar 11200020 – Executat de Exclusiv Media Group SRL 

[slideshow_deploy id=’53765′]