Raport Favorabil în Parlament pentru ”legea sporului de Valea Jiului” inițiată de senatorul Cristian Resmeriță

Așa cum a promis și în perioada campaniei electorale, senatorul Cristian Resmeriță este determinat să încheie primul său mandat de senator cu încă un succes al unui demers legislativ care are în vedere susținerea oamenilor din Valea Jiului. După cum am mai informat, inițiativa legislativă a acestuia prin care o serie de categorii profesionale din Valea Jiului, precum medicii, profesorii și asistenții sociali ar urma să beneficieze de un spor de până la 20% la salariul de bază, a trecut de toate etapele de avizare, atât în Senat, cât și în Camera Deputaților.

Iar șansele ca și această inițiativă legislativă să devină lege sunt tot mai mari, cu atât mai mult cu cât în proiectul de lege a primit luni, 14 decembrie 2020, Raport Favorabil din partea Comisiei pentru Muncă, Familie şi Protecţie Socială a Camerei Deputaților. ”Este o bucurie imensă pentru mine faptul că, iată, colegii deputaţi din Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților au dat un RAPORT FAVORABIL iniţiativei mele prin care cei care lucrează în educaţie, sănătate şi sistemul de protecţie socială pot beneficia de un spor de până la 20%. Singurul pas care mi-a mai rămas pentru ca această inițiativă să devină lege, este acumVOTUL FINAL în Camera Deputaţilor, care este for decizional pe acest proiect de lege. Sper ca la acest vot, pe care sper să-l avem încă din actuala legislatură parlamentară, colegii din PNL, USR, UDMR, Pro România, PMP să vină alături de oamenii din Valea Jiului și să voteze favorabil”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Proiectul de lege vizat este cunoscut în regiunea Văii Jiului drept Legea Resmeriță III, după numele inițiatorului, acesta fiind al treilea proiect de lege cu impact major pentru locuitorii din Valea Jiului realizat în actualul mandat de către parlamentarul social-democrat.