Taxele și impozitele locale nu vor crește la Petroșani

Home Administrație Taxele și impozitele locale nu vor crește la Petroșani
Taxele și impozitele locale nu vor crește la Petroșani

Consiliul Local Petroșani a adoptat marți, 29 decembrie 2020, un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi, care prevede menținerea la același nivel al taxelor și impozitelor locale pentru anul 2021.

Nici taxa de salubritate nu va fi majorată anul viitor. Conform proiectului de hotărâre adoptat marți de Consiliul Local, pentru persoanele fizice aceasta va rămâne la valoarea de 10 lei/ lună/persoană. În plus, pentru familiile compuse din mai mult de 6 membri, taxa va fi de 4 lei/ lună pentru fiecare membru al familiei peste acest număr.

”Anul 2020 a  fost un an greu pentru toată lumea și o majorare a taxelor și impozitelor locale consider că nu ar fi fost oportună. În același timp, pentru menținerea lor la același nivel am pus în practică mai multe măsuri care să atragă sume suplimentare la bugetul local, fără a fi nevoiți să majorăm taxele și impozitele locale”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

De asemenea, în ședința de Consiliu Local atenția a fost îndreptată încă o dată spre industria HoReCa, greu încercată anul acesta. Astfel, a fost aprobat un proiect privind scutirea de la plata taxei pentru ocuparea temporară a domeniului public sau privat cu igluri amplasate în fața unităților de alimentație publică, pentru perioada 1 decembrie 2020 – 31 martie 2021.

”Starea de alertă instituită în urma apariției epidemiei de SARS Cov-2 a constituit un eveniment nedorit de nimeni, independent de voința noastră, imprevizibil și insurmontabil, care a afectat grav activitatea unităților de alimentație publică. Întrucât a fost suspendată activitatea desfășurată în spații închise, în fața unor unități de profil din Petroșani au fost amplasate igluri pentru consumatori. Numai că nici această măsură nu are ca rezultat creșterea încasărilor, iar comercianții se află tot în dificultate financiară, astfel că am propus Consiliului Local sprijinirea acestora prin scutirea de la plata taxei pentru ocuparea temporară a domeniului public sau privat cu astfel de igluri”, a explicat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

 

Biroul de presă
Primăria Municipiului Petroșani