Premiul Exclusiv pentru cea mai bună actriță – BIANCA HOLOBUȚ

Home Cultură Premiul Exclusiv pentru cea mai bună actriță – BIANCA HOLOBUȚ
Premiul Exclusiv pentru cea mai bună actriță – BIANCA HOLOBUȚ

Drama prin care trece întreaga planetă odată cu pandemia care a închis sălile de spectacol din toată țara nu a descurajat-o pe actrița Bianca Holobuț. Aceasta, asemenea multor actori care au înțeles că și în lumea aceasta întoarsă pe dos, își pot găsi un rol, a înțeles la fel de bine că lipsa mult-așteptatelor aplauze de la finalul oricărei reprezentații de teatru poate fi, pentru o perioadă, suplinită de ”Like”-urile de pe rețelele de socializare.

Conștientă de talentul său, dar mai ales de ”rolurile” pe care singură și le-a atribuit în viață, Bianca Holobuț și-a transformat sufrageria în scenă și videocamera de la laptop în canal de interacțiune cu publicul și a dat mai departe ghes artei sale, invitându-ne zi de zi la ora de teatru, la ora de cultură, într-un proiect unic (”ArtAddicts”) pe care l-a derulat cu pasiune și profesionalism pe platforma The Dreemers, pornind de la un mai vechi proiect cultural dezvoltat de artistă.

Și pentru că pandemia i-a oferit, chiar și în chip nedorit, o pauză de pe scenă, Bianca Holobuț a decis că poate folosi acest răgaz pentru perfecționare. S-a înscris la Școala Doctorală a Universității de Arte din Tg. Mureș și, de aici, mai departe, cu curaj și încredere, a pășit în lumea fermecătoare a teatrului francez, unde a fost selectată pentru a participa la cursul de specializare înaltă al Academiei Internaționale a Artelor Spectacolului de la Versailles.

Bianca Holobuț este nu doar un artist deosebit de talentat, ci și un om plurivalent și  extrem de ambițios. De aceea suntem siguri că ascensiunea ei pe scena teatrului românesc și, de ce nu?, universal, este una ireversibilă. Și nu putem decât să ne bucurăm că în drumul ei spre succes am așternut și noi ”covorul roșu” pentru primul ei important premiu: Premiul Exclusiv pentru cea mai bună actriță a Văii Jiului în anul 2020.