Administratorul special al CEH, Cristian Roșu a demisionat

Home Stiri la zi Administratorul special al CEH, Cristian Roșu a demisionat
Administratorul special al CEH, Cristian Roșu a demisionat

Primul punct din platforma de revendicări ale minerilor protestatari din Valea Jiului a fost, parțial, rezolvat după ce administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roșu și-a depus demisia la Ministerul Energiei.

Acesta a declarat că a răspuns astfel uneia dintre solicitările minerilor, dar a făcut acest lucru doar după de a obținut promisiunea ministrului Energiei, Virgil Popescu că problemele salariale ale minerilor din Valea Jiului vor fi rezolvate. Acesta a primit asigurări că deja Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență în acest scop, în ședința de joi, iar până luni vor fi publicate în Monitorul Oficial și normele de aplicare ale acesteia, astfel încât este posibil ca angajații CEH să-și poată primi drepturile salariale restante chiar mai repede de data de 26 februarie, cum se anunțase inițial.

Demisia administratorului special Cristian Roșu nu rezolvă însă nici pe departe problemele ridicate de minerii care protestează la Mina Lupeni, atât în subteran cât și la suprafață. Aceștia spun că-și vor continua protestul în ciuda acestei demisii, care reprezintă de fapt doar jumătate din primul punct de pe platforma de revendicări, întrucât la acest punct, solicitarea minerilor era ca atât administratorul special Cristian Roșu, cât și directorul general al CEH, Samuel Dioane să-și dea demisia ori să fie demiși pentru incompetență.