Chiar dacă mai e ceva vreme până când absolvenții de bacalaureat din acest an se vor decide unde își vor continua studiile după absolvirea liceului, reprezentanții instituției de învățământ superior din Valea Jiului deja își prezintă oferta educațională pentru viitorul an universitar, astfel încât cei interesați să poată analiza aprofundat profilurile disponibile la cele trei facultăți ale Universității din Petroșani și cifrele de școlarizare aferente.
Rectorul Universității din Petroșani apreciază că și pentru noul an universitar, cei care vor să devină studenți, masteranzi sau doctoranzi aici, au la dispoziție o ofertă academică diversă și atractivă. ”Locurile disponibile sunt aceleași ca în anii trecuți, respectiv peste 600 de locuri bugetate la licență, peste 225 de locuri bugetate la masterat și în jur de 10 locuri bugetate la doctorat. La toate acestea se vor adăuga locurile disponibile cu taxă care vor fi aproape dublu față de locurile primite de la buget. Asta înseamnă că pentru studiile universitare cu taxă vom avea circa 800 de locuri pentru licență, alte circa 400 la masterat iar la doctorat undeva la 50-60 de locuri. Estre important de precizat faptul că profilurile pe care le propunem în cadrul celor trei facultăți ale noastre sunt deosebit de atractive, cu perspective certe de integrare pe piața muncii după absolvire, atât pentru secțiile de inginerie, cât și pentru cele de socio-umane. Îi invităm pe liceeni să studieze oferta noastră educațională și, desigur, după susținerea examenului de bacalaureat, îi așteptăm să devină studenții noștri”, spune prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.
Dincolo de oferta educațională diversă și atractivă pe care o propune și pentru viitorul an universitar instituția de învățământ superior din Valea Jiului, în alegerea acesteia de către viitorii studenți pot fi decisive și o serie de alte oportunități pe care Universitatea din Petroșani le are în comparație cu alte instituții similare. Rectorul Radu Sorin argumentează, în acest sens că atât taxele de înscriere cât și taxele de școlarizare pentru locurile nebugetate de stat sunt, în continuare, la Petroșani cele mai mici din țară. Spre exemplu, taxa de școlarizare pentru studiile de licență este de numai 1.900 de lei/an. În plus, dincolo de dotările specifice activității educaționale, campusul Universității din Petroșani dispune de capacitate de cazare în condiții foarte bune pentru studenți, în regim de garsonieră (2 în cameră) și masă la cantina studențească, toate la cel mai scăzut tarif pentru acest tip de servicii din țară.
Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin mai spune că și modalitatea de înscriere rămâne una simplă, accesibilă doar la câteva clickuri on line, pe platforma special dedicată de pe situl web al Universității. ”Înscrierile se vor derula în luna iulie 2021, dar vom organiza, de asemenea și o sesiune în toamnă, pentru locurile rămase disponibile. Vom avea un centru de înscriere la sediul din Petroșani al Universității însă, chiar dacă sperăm că pandemia va înregistra un regres semnificativ până atunci, încurajăm tinerii să utilizeze în continuare platforma online de înscriere, care este simplu de utilizat și care s-a dovedit deosebit de eficientă în ultimii ani. Desigur, venim, în întâmpinarea viitorilor studenți din alte orașe, inclusiv prin deschiderea unor centre de înscriere la Deva, Hunedoara și la Horezu”, a mai precizat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.
Întreaga ofertă academică propusă de Universitatea din Petroșani pentru anul universitar 2021-2022 poate fi consultată pe pagina web a instituției, urmând linklul următor: https://www.upet.ro/admitere/