Salvital va asigura un punct de prim ajutor la Sarmizegetusa Regia

În baza unui protocol încheiat între Consiliul Județean Hunedoara prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică (DGAMPT) a Județului Hunedoara și Asociația Salvital, începând de sâmbătă, 15 mai, în fiecare weekend, la Sarmizegetusa Regia va funcționa un punct de prim ajutor.

Prin protocolul semnat de către administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, președintele Asociației Salvital, Petru Mărginean, și directorul general al DGAMPT Hunedoara, Radu Barb, se stabilește prezența echipajului de prim ajutor la situl arheologic pe durata programului de vizitare, reducându-se astfel timpul de răspuns printr-o intervenție imediată în cazul apariției unor accidente și/sau situații critice va fi redus semnificativ.

Autospeciala care va fi prezentă la Sarmizegetusa Regia este dotată cu echipamente de prim-autor, echipamente de stingere a incendiilor și echipamente de descarcerare.

Concomitent, Asociația Salvital Hunedoara va continua derularea proiectului de telemedicină și teleconsultații, vineri, 21 mai, în localitățile Vulcan și Uricani.