Sărbători cu bine și iluminat ornamental spectaculos în Parcul Copiilor de la Uricani

Home Stiri la zi Sărbători cu bine și iluminat ornamental spectaculos în Parcul Copiilor de la Uricani
Sărbători cu bine și iluminat ornamental spectaculos în Parcul Copiilor de la Uricani

Imaginile care însoțesc acest articol nu sunt nici de la Târgul de Crăciun de la Sibiu, nici de la Târgul de Crăciun de la Craiova și nici din vreo altă localitate mare a țării în care sunt organizate astfel de eveniment, ci sunt imortalizate de fotograful Fănică Nechițelea în micul oraș de la capătul de vest al Văii Jiului, la Uricani.

Aici, ca în fiecare an, autoritățile publice locale s-au străduit – și se vede treaba că, și de această dată, au reușit! – să împodobească într-un mod elegant Parcul Copiilor din oraș, pentru ca bucuria copiilor, dar și a oamenilor mari, să fie una pe măsura sărbătorilor Crăciunului și Anului Nou.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că, dincolo de recomandările și restricțiile primite în ceea ce privește reducerea cheltuielilor bugetare în luna decembrie, bucuria copiilor dar și a tuturor cetățenilor din oraș nu putea fi umbrită de acestea. ”Crăciunul a fost, de fiecare dată, în ultimii ani, pentru locuitorii orașului Uricani, mai ales pentru cei mici, un prilej de bucurie, un prilej de a ne întâlni, cu mic, cu mare în acest frumos parc, în jurul bradului pe care ne-am străduit de fiecare dată să-l împodobim cât mai frumos. Dacă am reușit acest lucru, rămâne să o confirme oamenii, cărora ne-am străduit să le creăm și anul acesta la Uricani, un cadru pentru sărbători fericite”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

În orașul Uricani, iluminatul ornamental de sărbători va fi aprins până după anul nou, iar Parcul Copiilor, dar și alte zone publice din oraș, se vor bucura de luminile multicolore și de dioramele în jurul cărora uricănenii și nu numai ei au început să-și facă frumoase fotografii de sărbătoare care, în mod cert, vor umple rețelele de socializare și vor culege aprecieri numeroase.

În plus, în aceste zile, Uricaniul devine scena unora dintre cele mai frumoase evenimente dedicate sărbătorilor Crăciunului. Acestea încep chiar de astăzi, 20 decembrie 2023 când la Casa de cultură din Uricani va avea loc o nouă ediție a spectacolului caritabil ”Bulgăre de suflet” organizat la inițiativa elevilor de la Liceul Tehnologic ”Retezat” cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al orașului Uricani. ”Biletele costă doar 10 lei, însă fondurile colectate din acestea vor fi utilizate exclusiv în scopuri caritabile, pentru a face posibil ca și familiile mai sărace din acest oraș să poată avea Sărbători fericite.

Joi, 21 decembrie 2023, de la ora 17,00 Ansamblurile Casei de Cultură din Uricani organizează, la rândul lor, un concert de sfârșit de an, aducând ”Magia Sărbătorilor de iarnă tuturor uricănenilor într-un spectacol oferit gratruit uricănenilor în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al orașului Uricani.

Vineri, 22 decembrie 2023 de la ora 17,00 uricănenii sunt așteptați, cu mic, cu mare la un alt eveniment de Crăciun, organizat în aer liber, pe scena din Parcul de la Poștă. Aici vor fi prezenți, ântr-un concert extraordinar de colinde cetele de crai din Popești, Câmpu lui Neag și Junii Uricaniului, dar și Andrei Calotă și formația. Mai mult, în aceeași zi, de la ora 18,00 la Uricani ajunge și ”Caravana lui Moș Crăciun”, într-un spectacol oferit de administrația locală de la Uricani cu sprijinul actorilor Teatrului ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, în care invitat special va fi chiar… Moș Crăciun!

Sunt așadar sărbători cu bine la Uricani!