Scriitorul Nicolae Rădoi își lansează cartea ”Clepsidra”, la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

Home Cultură Scriitorul Nicolae Rădoi își lansează cartea ”Clepsidra”, la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva
Scriitorul Nicolae Rădoi își lansează cartea ”Clepsidra”, la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, în parteneriat cu Asociația Oamenilor de Cultură și Artă din județul Hunedoara, organizează cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în ziua de 14 iunie 2023, ora 1700, la Sala de Lectură, o întâlnire cu scriitorul Nicolae Rădoi, care își va lansa cu acest prilej cartea intitulată Clepsidra, apărută în acest an la Editura LIMES din Cluj-Napoca.

Volumul este prefațat de Ion Popescu-Brădiceni, iar postfețele sunt semnate de Lazăr Popescu și belgianul Laurent Lesage.

Absolvent în anul 1979 al Facultății de Filologie, Secția Engleză – Franceză, a Universității din Timișoara, Nicolae Rădoi vădește un talent literar remarcabil dublat de un excepțional simț al observației și capacitatea de a pătrunde în esența tuturor fațetelor realităților românești.

Nicolae Rădoi a publicat proză scurtă în reviste de cultură ca Antemeridian and Postmeridian, Caietele Columna, Miracol de Brădiceni, Caietele de literatură, Critică și teoria artelor, Serile la Brădiceni, Argeș, Luceafărul de dimineață.

Textele din volumul Clepsidra surprind cititorul prin abordarea extrem de curajoasă, directă și fără menajamente a trăsăturilor dominante care au caracterizat și continuă să caracterizeze viața noastră cotidiană în aceste vremuri tot mai greu de explicat. Cu umor, cu ironie, dar și cu necesarul sarcasm nemilos, autorul nu lasă nimic să scape ochiului său pătrunzător, atent la orice detaliu ce definește tipologia unor indivizi, de la oameni de rând la ocupanții celor mai sus situate funcții.

Așa cum aflăm dintr-o prezentare de pe site-ul librărie.net, „proza lui Nicolae Rădoi este de o oralitate activă, dinamică, satirică și chiar vitriolantă, dacă autorul simte nevoia să îngroașe tușa etică (…) cartea sa e plină de surprize, momente inspirate de criza social-politică a momentului”.

Cititorul va avea, la fiecare pagină, satisfacția de a găsi, dincolo de un excelent cunoscător al limbii române, un „cronicar” al vremurilor noastre care scrie limpede tot ceea ce simțim și noi, dar nu întotdeauna îndrăznim să și spunem.

La finalul întâlnirii cu scriitorul Nicolae Rădoi va avea loc o sesiune de autografe.