Ce să faci în Sighișoara: 5 experiențe de neuitat

Home Reportaj Ce să faci în Sighișoara: 5 experiențe de neuitat
Ce să faci în Sighișoara: 5 experiențe de neuitat

Sighișoara este un oraș boem, cu o energie aparte, un loc de care te vei îndrăgosti la prima vedere. Aici a copilărit Vlad Țepeș și tot aici s-au scris unele dintre cele mai importante povești ale Transilvaniei. Dacă nu ai ajuns până acum în orașul considerat a fi perla medievală a Transilvaniei, poate că ar fi momentul să îți faci planuri de vacanță.

Sighișoara este o locație ofertantă atât pentru tinerii îndrăgostiți, cât și pentru familiile cu copii. Poți da click aici pentru a descoperi calendarul cu zile libere în 2023. Așa poți programa o vacanță pentru toți cei dragi într-un loc parcă desprins din vechile povești ale bunicilor. În rândurile următoare, vei descoperi ce să faci în Sighișoara. Iată 5 experiențe de neratat:

O plimbare printre clădirile viu colorate

Pentru început, îți propunem să faci o plimbare pe străduțele pietruite ale Sighișoarei. Orașul este renumit pentru clădirile viu colorate, case care adăpostesc mici frânturi din istoria bogată a vechii cetăți. Fiecare clădire păstrează și acum stilul architectural de odinioară, fiind o adevărată încântare să admiri coloritul specific zonei. Nuanțele de galben, roz, albastru și verde vor contura perfect cadrul pentru fotografiile din vacanță. În plus, dacă vrei să vezi obiectivele turistice din Sighișoara, ar trebui să pui pe listă și clădirile emblematice, precum: Casa Vlad Dracul sau Casa Cu Cerb.

Urcă pe scara acoperită

Sighișoara este un oraș ce poate fi descoperit doar plimbându-te pe străduțele abrupte, fără să ai nevoie de mașina personală sau de taxi. Astfel, una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le vei trăi aici va fi chiar pe drumul spre Școala din deal. Pentru a ajunge la destinație, va fi nevoie să urci pe scara acoperită, cunoscută și ca scara școlarilor. Dacă ești pasionat de cinematografia veche, cel mai probabil vei avea senzația că te afli într-un film care recreează perfect vremurile de odinioară. De obicei, în capătul scărilor se întâlnesc artiștii stradali care te vor încânta cu melodii consacrate, parcă desprinse din atmosfera de basm a orașului.

Vizitează turnurile de apărare ale cetății

Îndrăgostit de istorie, dar și de arhitectura specifică zonei Transilvaniei? Atunci, nu rata ocazia de a vizita turnurile de apărare ale cetății. Cel mai cunoscut este Turnul cu ceas, vizibil din orice loc te-ai afla. În trecut, Sighișoara avea 14 turnuri de apărare. Dintre acestea, astăzi mai poți vizita doar 9. Unul este turnul cu ceas. Iată care sunt celelalte: Turnul Tăbăcarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Frânghierilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Fierarilor.

Pauză de relaxare la terasele înconjurate de flori

După ce ai vizitat ore întregi orașul, merită să faci o scurtă pauză de relaxare. Doar așa îți poți reîncărca bateriile pentru a continua plimbarea prin Sighișoara. În plus, masa de prânz poate fi o experiență mai mult decât interesantă. Majoritatea teraselor și restaurantelor din oraș sunt înconjurate de flori frumos colorate, cele mai multe fiind găzduite de clădiri vechi, cu o arhitectură impresionantă.

Vizitează satele din împrejurimi

Sighișoara este un oraș frumos și dacă tot ajungi aici, ar fi păcat să nu descoperi și locațiile din împrejurimi. Satul scufundat Bezid, de exemplu, are o istorie care te va impresiona. Acesta a fost scufundat în anul 1975 pentru a se construi un baraj. Astăzi, pe toată suprafața lacului, se pot observa vârfurile bătrânilor copaci. Pune pe listă și satul Saschiz, o așezare pe care o poți descoperi la doar 20 de kilometri distanță față de Sighișoara.

Ținând cont că ai atât de multe activități de bifat, e clar că Sighișoara poate deveni noua ta destinație preferată. Programează o vizită în inima Transilvaniei și descoperă frumusețea orașului medieval.