S-au afișat primele rezultate ale admiterii la Universitatea din Petroșani

S-au afișat primele rezultate ale admiterii la Universitatea din Petroșani

Pe platforma web a Universității din Petroșani  – https://www.upet.ro/admitere/rezultate/ – au fost publicate rezultatele după prima etapă a admiterii la specializările de licență și master din cadrul celor trei facultăți componente ale instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

Potrivit rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu interesul celor care doresc să devină studenți ai acestei universități a crescut considerabil, astfel încât o mare parte din locurile bugetate sunt ocupate după prima etapă a concursului de admitere, iar la unele specializări inginerești a existat chiar și o concurență de 3 candidați pe un loc.

La Facultatea de Mine cea mai mare medie de admitere cu care a fost admis un candidat la studiile de licență este 9,78 la specializarea Topografie, iar la master sunt mai mulți candidați admiși cu media 10.

La Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică cea mai mare medie de admitere cu care a fost admis un candidat la studiile de licență este 9,90 iar la master sunt de asemenea candidați admiși cu media 10.

La Facultatea de Științe cea mai mare medie de admitere cu care a fost admis un candidat la studiile de licență este 9,77 iar la master sunt mai mulți candidați admiși cu media 10.

Pentru cei admiși urmează acum confirmarea locului. Pentru confirmarea locului, candidații admiși pe locurile fără taxă trebuie să se prezinte la comisia de admitere cu actele de studii în original pentru semnarea contractului de studiu în original. Confirmarea locului se va face prin contul de candidat. Candidații admiși pe locurile cu taxă trebuie să se prezinte pentru semnarea contractului de studii și completarea dosarului depus pe platforma online.

Programul Centrelor de Admitere de la cele trei facultăți de la Universitatea din Petroșani este de miercuri, 24 iulie până vineri, 26 iulie, zilnic între orele 9-15 și sâmbătă, 27 iulie, între orele 9-12. Confirmările pot fi făcute și la Centrul de Admitere de la Deva, de miercuri, 24 iulie până vineri, 26 iulie, în fiecare zi între orele 17-19 și sâmbătă, 27 iulie, orele 9-12.
Rezultatele finale ale sesiunii de admitere iulie 2024 la Universitatea din Petroșani vor fi publicate la finalul acestei luni.