Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Din rețetele bunicii Nuța / Plăcinta cu mere

Home Stiri la zi Din rețetele bunicii Nuța / Plăcinta cu mere

bunicaAustriecii îi spun cu mândrie “Apfelstrudel” şi îl declară drept unul din produsele culinare tradiţionale ale lor. În fapt, este vorba despre nu mai puţin tradiţionala, şi pe la noi, plăcintă cu mere.

Pentru acest produs de patiserie aveţi nevoie de: 250 grame făină, 2 linguri ulei, o jumătate de linguriţă de sare şi o jumătate de linguriţă de oţet, 130 ml apă călduţă,  un kilogram de mere, sucul de la o lămâie stoarsă, o ceaşcă de pesmet, o ceaşcă de merişoare uscate, 75 grame zahăr, o linguriţă de scorţişoară şi 2 cuişoare.

Cum procedăm ? Mai întâi, din făină, cele 2 linguri de ulei, oţet, sare şi apă facem un aluat mai moale, frământat preţ de vreo 10 minute. Aluatul se aşează apoi într-un vas uns cu puţin ulei şi acoperit cu un ştergar. Se lasă să se “odihnească” aproximativ o jumătate de oră la loc cald şi  uscat. Jumătate din cantitatea de mere se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe şi se stropesc cu sucul de lămâie. Cantitatea rămasă se dă pe răzătoarea mare şi apoi, se stropeşte cu zeama de lămâie rămasă. Se lasă aşa, la macerat, cam 10 minute.

Apoi, pe  o faţă de masă din pânză, curată se presară puţina făină, după care se aşează foaia groasă de aluat pe aceasta. Aluatul se întinde apoi bine, dar cu mare atenţie să nu se rupă, după care se lasă câteva minute să se usuce. După ce foaia de aluat s-a uscat, se unge bine cu o pensulă înmuiată în ulei. Peste ea se presară apoi pesmetul, lăsând liber de
jur-imprejur o margine de circa două degete. Peste aceasta se aşează, într-un strat uniform şi lat de vreo 4 degete, fructele tăiate în cubuleţe şi apoi  cele rase, stoarse bine de suc. Se presează deasupra şi merişoarele, după care se adaugă circa 75 de grame de zahăr amestecat cu scortişoara şi cuişoarele măcinate.

Aluatul se face apoi sul, cu ajutorul feţei de masă. Într-o tavă se pune o foaie de copt, unsă bine cu ulei. Sulul de aluat se aşează în tavă, închizând capetele acestuia cu aluat. Se unge cu ulei ştrudelul şi se dă la cuptor, preţ de 50-60 de minute, la foc potrivit.

Se serveşte cald, imediat după ce a fost din cuptor, pudrat cu puţin zahăr şi scorţisoară.

Poftă bună ! Sau cum ar spune austriecii: “Guten apetit !”

BUNICA

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.