Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Din rețetele bunicii / Prăjituri cu foi din bulion

Home Educație Din rețetele bunicii / Prăjituri cu foi din bulion

bunicaDe multe ori suntem tentaţi să gătim reţete sofisticate, fără să ţinem cont că şi din ingrediente simple şi din amestecuri mai puţin laborioase se pot obţine preparate gustoase. Acest lucru este valabil şi în cazul prăjiturilor.

Nu cu mult timp în urmă, am răsfoit caietul de “prăjituri” şi am redescoperit foile cu bulion. Le-am frământat, copt şi umplut cu două feluri de creme. Rezultatul a fost două prăjituri, diferite ca gust, dar pe placul tuturor membrilor familiei.

Pentru foi (o porţe, adică patru bucăţi) am amestecat 12 linguri bulion, 12 linguri ulei, 6 linguri zahăr, 3 linguri griş, un pliculeţ praf de copt şi făină câtă ia. Din acest aluat, am copt patru foi pe dosul tăvii. Foile se pot întinde foarte subţire.

La prima prăjitură am folosit următoarea cremă. În 300 ml lapte, am fiert un pahar griş. Separat am frecat spumos un pachet de unt cu 150 grame zahăr pudră şi 3 plicuri de zahăr vaniliat. Am amestecat apoi untul cu grişul răcit. Am asamblat prăjitura, punând două creme albe,  la mijloc gem de zmeură, iar drept glazură am folosit zahăr pudră.

Pentru cea de-a doua reţetă se poate prepara o cremă din lapte, astfel. Se fierbe un litru lapte şi se amestecă cu 8 linguri făină, până se îngroaşă. Pepul rece se amestecă cu un pachet unt frecat în pralabil cu 300 grame zahăr pudră, vanilie şi sucul de la o lămâie. Foile se umplu cu crema, iar deasupra se glazurează cu glazură de ciocolată. Glazura se poate realiza din 250 grame ciocolată menaj topită pe aburi şi amestecată cu 50 grame unt şi o linguriţă ulei. Cele două prăjituri mai au şi avantajul  de a fi foarte plăcute la vedere, culorile armonizându-se perfect.

Poftă bună de la Bunica !

***

AVERTISMENT ! Conținutul acestui site este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGENTIA DE PRESA EXCLUSIV sunt protejate de către dispoziţiile legale cu privire la Legea drepturilor de autor. Sunt INTERZISE copierea, reproducerea, (integrală sau parțială), republicarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website, fără acordul expres al editorului. Orice tentativă de fraudă va fi pedepsită conform reglementărilor legale în vigoare.

Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor EXCLUSIV MEDIA, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing  la adresa exclusivmediagroup@gmail.com.