Peste 2000 de locuri disponibile pentru admiterea în anul universitar 2024/2025 la Universitatea din Petroșani

Peste 2000 de locuri disponibile pentru admiterea în anul universitar 2024/2025 la Universitatea din Petroșani

Universitatea din Petroșani a publicat cifrele pentru admiterea în noul an universitar 2024/2025 pe care le propune celor care doresc să devină studenți în cadrul celor trei facultăți componente ale instituției academice din Valea Jiului.

Nu mai puțin de 2035 de locuri sunt disponbile pentru o gamă largă de specializări, acestea fiind completate de alte câteva zeci de locuri destinate studenților în mod special studeților care vin din Republica Moldova, din Diaspora sau din orice alt stat al lumii.

Potrivit rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, pentru admiterea la studiile de licenţă sunt disponibile 620 de locuri bugetate şi alte 615 cu taxă, iar pentru admiterea la master sunt disponibile 220 de locuri bu­ge­tate şi alte 580 cu taxă. În plus, românii de pretutindeni sunt aşteptaţi cu 81 de locuri la studiile de licenţă şi 44 de locuri la studiile de master.  “Procesul de ad­mitere se va desfăşura sub forma con­cursului de dosare, delimitarea can­di­daţilor urmând să se realizeze elec­tronic, în funcţie de media obţinută prin aplicarea formulei de calcul şi de ordi­nea opţiunilor marcate pe cererea de înscriere”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universităţii din Petroşani.

Acesta a precizat, de asemenea, că valoarea taxei anua­le pentru studiile cu taxă este una scăzută. Astfel, pentru studiile de licenţă, taxa anuală este de numai 2100 de lei, pentru cele de master este de 2500 de lei, iar pentru doctorat este de 4000 de lei.

Este important de precizat, de asemenea, faptul că Universitatea din Petroșani este evaluată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS)cu cea mai înaltă certificare, respectiv cu calificativul de instituţie de învăţământ superior cu „grad de încredere ridicat”.

Totodată, așa cum precizează rectorul instituției de învățământ din Valea Jiului, studenții care aleg să urmeze aici studii superioare, au oportunitatea de a studia și în centre universitare partenere din Europa, grație prezenței Universității din Petroșani în consorțiul EURECA-RO, alături de alte univsități europene de prestigiu precum Montanuniversität Leoben (Austria), Universitatea Minieră și Teh­n­ologie din Freiberg (Germania), Uni­versitatea din León (Spania), Univer­sitatea Tehnică din Creta (Grecia), Universitatea de Tehnologie Silezia (Polonia) și Mittweida University of Applied Science (Germania), Universitatea din Lorraine (Franța) și Hasselt University (Belgium), care și-au unit forțele pentru a crea o Universitate Europeană puternică și unică în do­meniul consumului și producției respon­sabile.

Detalii complete despre admiterea în noul an universitar 2024/2025 la Universitatea din Petroșani, regăsiți pe pagina dedicată de pe platforma web a universității – www.upet.ro/admitere – unde este disponibilă și platforma de îmscriere on-line.