Minerul Lupeni în fața meciului cu numărul 1000 în Liga a III-a la fotbal

Minerul Lupeni în fața meciului cu numărul 1000 în Liga a III-a la fotbal

Nou promovată în Liga a III-a, echipa de fotbal a CS Minerul Lupeni continuă să fie neînvinsă în seria a 9-a după primele 5 etape de campionat, spre bucuria suporterilor care constituie una dintre cele mai frumoase galerii sportive de pe stadioanele de fotbal din România.

Un motiv și mai mare de bucurie pentru iubitori de fotbal din municipiul Lupeni și din Valea Jiului este acela că Minerul Lupeni va disputa sâmbătă, 5 octombrie 2024 meciul cu numărul 1000 în Liga a III-a. Mai mult, acest eveniment semnficativ din istoria clubului sportiv de la Lupeni ar putea aduce o bucurie și mai mare suporterilor, în cazul unei victorii împotriva competitorilor de la ACS Progresul Pecica, situație în care, potrivit „calculelor hârtiei”, Minerul Lupeni ar putea trece pe prima poziție a clasamentului seriei a 9-a din Liga a III-a.

Este foarte adevărat că de-a lungul celor peste 100 de ani de fotbal sub sigla Minerului Lupeni (sărbătoriți la finalul anului 2023), echipa a evoluat și în Divizia B, ba chiar și în primul eșalon fotbalistic al țării, însă este la fel de adevărat că cea mai lungă perioadă de timp Minerul Lupeni a jucat în Liga a III-a (Divizia C), acolo unde fotbalul-spectacol promovat de această echipă a făcut ca tribunele stadionului din localitate să fie mereu pline de suporteri.

Primarul municipiului Lupeni își exprimă speranța că iubitorii de fotbal din municipiul Lupeni vor veni la meci și în acest final de săptămână, pentru a se bucura de spectacolul sportiv, dar și pentru a sărbători împreună meciul cu numărul 1000 al echipei Minerul Lupeni în Liga a III-a. „Fiecare meci de acasă al echipei noastre este un motiv de bucurie pentru toți cei care suntem pasionați de jocul de fotbal și care suntem suporteri înfocați ai acesteia. Însă trebuie să fiți de acord că acest meci, care consemnează cifra celor 1000 de întreceri ale Minerului Lupeni disputate în Liga a III-a este un motiv de și mai mare bucurie. Vă invit să fim alături de echipa noastră sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 15,00, să ne bucurăm împreună de fotbalul-spectacol de pe teren, dar și de spectacolul galeriei, din tribune, acolo unde putem fi și noi parte a acestui eveniment deosebit. Hai, Minerul!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta spune că pentru meciul cu numărul 1000, pe care Minerul Lupeni îl va disputa pe stadionul ce poartă numele acestei echipe, municipalitatea a pregătit și o seamă de surprize pentru cei care vor veni la stadion, să încurajeze echipa de fotbal și să trăiască bucuria sportului cu balonul rotund, care a adus multe momente de satisfacție pentru cetățenii din Lupeni de-a lungul a mai bine de un secol.