Activități educative privind combaterea delincvenței juvenile, infracționalității în mediul școlar și traficului de droguri, la Lupeni și Uricani

Activități educative privind combaterea delincvenței juvenile, infracționalității în mediul școlar și traficului de droguri, la Lupeni și Uricani

O serie de activități menite să sporească nivelul de conștientizare în rândul părinților, cadrelor didactice, elevilor și comunității cu privire la prevenirea victimizării minorilor, combaterea delincvenței juvenile, infracționalității în mediul școlar și traficului de droguri au avut loc, în aceste zile, la Lupeni și Uricani.

Aceste inițiative s-au derulat în cadrul Campaniei Naționale „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”, cu participarea a 460 elevi din ciclul gimnazial și liceal, 35 de părinți și 25 de cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani, Liceului Tehnologic Lupeni, Liceului Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni și a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Lupeni.

Elevii au avut ocazia să afle detalii impprtante privind tematica menționată de la: inspector principal de politie Oana Pasă – reprezentant al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Adriana Cîrstea de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara,  inspectorul de specialitate Iuliana Leah de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, Delia Krech de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara, Paula Mateoi de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara, inspectorul Școlar Humel Robert de la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Mr. Silviu Ghilă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara.

Pe lângă unitățile de învățământ liceal care s-au implicat în organziarea celor două evenimente educațiuonale, găzduite la Palatul Cultural Minerul din Lupeni și la sala de festivități a Primăriei orașului Uricani, în implementarea acestui demers esențial pentru conștientizarea tinerilor asupra pericolelelor pe care le reprezintă delincvența juvenile, infracționalitatea în mediul școlar și traficul de droguri , l-au avut autoritățile administrației publice locale din cele două localități din Valea Jiului.