Peste 150 de absolvenți și-au găsit un loc de muncă la bursa dedicată lor de AJOFM Huneodara

Peste 150 de absolvenți și-au găsit un loc de muncă la bursa dedicată lor de AJOFM Huneodara

Potrivit cifrelor statistice comunicate de AJOFM Hunedoara, peste 150 de absolvenți ai anului educațional 2023-2024 și-au găsit un loc de muncă în cadrul Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, eveniment organizat la finalul săptămânii, la Deva, grație unui fericit parteneriat dintre AJOFM Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Scopul principal al evenimentului a fost facilitarea întâlnirii directe dintre absolvenți și potențialii angajatori, oferindu-le astfel absolvenților oportunitatea de a identifica locuri de muncă potrivite competențelor lor.

Peste 50 de companii locale și regionale, care activează în diverse domenii, au pus la dispoziția absolvenților ofertele locurilor de muncă vacante, oferindu-le informații detaliate despre cerințele și condițiile de angajare.

În cadrul evenimentului, tinerii au avut ocazia să interacționeze direct cu reprezentanții firmelor din diverse sectoare de activitate, să depună CV-uri și să participe la interviuri pe loc. De asemenea, AJOFM Hunedoara a oferit consiliere profesională și orientare în carieră celor interesați, pentru a-i sprijini în procesul de integrare pe piața muncii.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța, evenimentul a fost unul care s-a bucurat de un real interes, atât din partea angajatorilor, cât și a tinerilor absolvenți aflați în căutarea primului loc de muncă. „Peste 700 de hunedoreni au participat la bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara. Mulțumesc tuturor pentru prezență, celor 54 angajatori care au ofertat un număr de 646 locuri de muncă, persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, oficialităților prezente la eveniment, tinerilor prezenți, reprezentantilor MAI, MAPN, precum și colegilor care s-au implicat în organizarea evenimentului. Mulțumesc partenerilor nostrii pentru colaborarea excepțională!”, a declarat Georgeta Angelica Tomuța, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

La finalul Bursei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara raportează următoarele rezultate: au fost contactaţi un număr de 102 angajatori în vederea participării la Bursă şi au participat efectiv un număr de 54 de agenţi economici, iar oferta de locuri de muncă a numărat 646 de posturi. La Bursă au luat parte un număr de 702 hunedoreni, dintre care 294 de absolvenți, 21 de absolvenți cu risc de marginalizare socială și 30 de absolvenți cu dizabilități, cu drept de muncă. Au fost selectați 151 de absolvenți în vederea încadrării şi au fost încadrați în muncă 35 de absolvenți. Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.

La eveniment, au fost prezenți, printre alți invitați, președintele CJH – Laurențiu Nistor, prefectul județului Hunedoara – Florina Doris Visirin, precum și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero. Aceasta s-a declarat impresionată de motivația și ambiția celor prezenți în căutarea, respectiv ofertarea de locuri de muncă pentru tineri. „Am participat la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, un eveniment care a adus împreună angajatori și tineri talentați, plini de energie și dornici să își construiască un viitor solid. Am fost impresionată de motivația și ambiția celor prezenți și sunt convinsă că prin astfel de inițiative, putem deschide noi oportunități pentru generațiile viitoare. Felicitări tuturor celor implicați și succes absolvenților în drumul lor spre o carieră de succes!”, a declarat ministrul Natalia Elena Intotero.

În cadrul evenimentului, reprezentanții ISU, ai Jandarmeriei României, ai Poliției și ai Armatei au prezentat și o parte din tehnica militară, iar cei prezenți au avut ocazia de a urmări  și o serie de demonstrații cu roboți realizate de reprezentanți ai echipelor de robotică din cadrul liceelor din județul Hunedoara și studenți ai Facultății de Inginerie Hunedoara.