Sistemul de colectare al deșeurilor în municipiul Lupeni se modernizează

Sistemul de colectare al deșeurilor în municipiul Lupeni se modernizează

Timpurile în care și în municipiul Lupeni, ca de altfel în toate localitățile Văii Jiului, problemele legate de managementul deșeurilor păreau aproape imposibil de rezolvat au trecut de mult, însă administrația publică locală de aici a făcut, în mod constant, pași înainte în ceea ce privește modernizarea serviciului public de management al deșeurilor.

„Încă din primele zile de când am venit la primărie, dorința mea a fost să găsim soluții pentru a face din municipiul Lupeni o localitate curată, cu un grad de civilizație urbană crescută și un loc frumos în care atât cetățenii, cât și cei care tranzitează municipiul ori care vin să ne viziteze să se bucure de curățenie și de locuri îngrijite. Trebuie să recunosc faptul că nu a fost ușor să rezolvăm problemele generate de curățenie și, mai ales, de management al deșeurilor, dar important este că am reușit să facem, în toți acești ani, pași semnificativi înainte în această direcție”, spune primarul Lucian Resmeriță.

În opinia acestuia, acum este momentul pentru a trece la un nivel superior și în acets domeniu, mai ales că în urma unui proiect pentru care Primăria municipiului Lupeni a reușit să atragă fonduri europene, sistemul de colectare a deșeurilor va cunoaște o transformare profundă, în perioada imediat următoare.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță informează că, în aceste zile, a început implementarea proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de colectare separată a deșeurilor în Municipiul Lupeni prin achiziția și amplasarea de insule ecologice digitalizate”. Proiectul prevede înlocuirea actualelor pubele de colectare a deșeurilor cu insule ecologice digitalizate, în care deșeurile vor pute fi depuse doar în mod selectiv și doar pe baza utilizării unei cartele de acces.

În acest scop, cetățenii municipiului Lupeni care locuiesc în blocurile din cartierele Lupeniului sunt invitați să ridice cartelele pentru insulele ecologice de la punctul deschis la Cinematograful Cultural, care va avea următorul program:

  • Luni – joi : 9.00-15.00
  • Vineri : 9.00-13.00

Ridicarea cartelei se va face pe baza actului de identitate.

Simultan, în perioada următoare vor fi instalate la punctele gospodărești din zona urbană a municipiului Lupeni noile insule ecologice digitalizate care vor constitui un important pas înainte în modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor, la nivel european, și pe raza acestei localități din Valea Jiului.