Expoziție personală de pictură Eugen Bencău la Galeria de artă „Iosif Tellmann” din Lupeni

Expoziție personală de pictură Eugen Bencău la Galeria de artă „Iosif Tellmann” din Lupeni

Galeria de Artă „Iosif Tellmann” din Lupeni a găzduit sâmbătă, 19 octombrie 2024, un moment expozițional de excepție, prilejuit de vernisajul expoziţiei personale de pictură a reputatului artist plastic Eugen Bencău, membru al Asociaţiei Culturale „Iosif Tellmann”.

Pe simeze sunt expuse peste 25 de picturi având teme variate de la peisaje ilustrând Ţara Haţegului la peisaje de toamnă și de la picturi cu tematică abstractă până la compoziţii geometrice și spaţii bizantine.

Remarcabil artist plastic al Văii Jiului, dascăl pentru zeci de generații de iubitori de artă, profesorul de arte plastice Eugen Bencău, în prezent pensionar a absolvit Facultatea de Desen din cadrul Universităţii Timişoara, fiind repartizat ca profesor de desen în Valea Jiului, la Petroșani, acolo unde a și activat în această calitate o viață întreagă. În paralel cu activitatea didactică, s-a ocupat atent de activitatea de creație plastică, iar  în anul  1978 a prezentat publicului prima sa expoziţie personală, care a avut loc tot aici, la Lupeni. De-a lungul, Eugen Bencău a avut numeroase alte expoziţii personale, dar şi valoroase participări la expoziţii colective, atât în  ţară cât şi în străinătate.

Expoziția personală de la Lupeni din octomnbrie 2024 este, în egală măsură, o expozție aniversară, pe care maestrul Eurgen Băncău a dedicat-o împlinirii, de curând, a frumoasei vârste de 75 de ani, prilej pentru publicul iubitor de artă, dar și pentru noi de a-i transmite cele mai bune gânduri și urarea de „La mulți ani!”

La vernisajul de la Galeria de artă „Iosif Tellmann” din Lupeni au participat, alături de un numeros public, artistul plastic Robert Humel (inspector școlar pentru discipline vocaționale la ISJ Hunedoara) – discipol al maestrului Eugen Bencău, preşedintele Asociaţiei Culturale „Iosif Tellmann’’ prof. Simonel Bucur (artis plastic), iar administrația publică locală din municipiul Lupeni – care a susținut organizarea acestui eveniment expozițional de excepție – a fost reprezentată de consilierii locali prof. Aurelia Bucur şi prof. Rodica Cîmpean.

Expoziția personală a artistului plastic Eugen Bencău de la Lupeni rămâne deschisă publicului până la jumătatea lunii noiembrie.

Text și fotografii Antoneta DUBAN