Senatoarea Lucia Muntean a adus copiii din Bănița în Parlamentul României

Senatoarea Lucia Muntean a adus copiii din Bănița în Parlamentul României

Grație unei inițiative derulate de Senatul Românieil căreia i-a subscris fără rezerve și senatoarea Lucia Muntean, apreciat dascăl și om politic al Văii Jiului, în cursul anului precedent a fost dezvoltat un inedit proiect educațional intitualt ,,Senat junior-Grupul de prietenie copii-senatori”, prin intermediul căruia mai mulți elevi de la diferite unități de învățământ din județul Hunedoara au avut ocazia, pe de o parte, de a primi la școală vizita senatoarei Lucia Muntean, pe de altă parte de a fi, la rândul lor, oaspeți ai acesteia în Senatul României.

Zilele acestea, la Palatul Parlamentului din București au ajuns și elevii de la Școala Gimnazială din comuna hunedoreană Bănița. „Încă de anul trecut, când am fost oaspete la Școala din Bănița, după ce le-am povestit elevilor despre Parlamentul României, unica autoritate legiuitoare a țării și despre parlamentarii care inițiază, dezbat, votează și adoptă legi, precum și despre drepturile copiilor, le-am promis că voi intermedia pentru ei o vizită la București ca să vadă cu ochii lor impresionanta clădire a Parlamentului și pe parlamentari la lucru. Iar astăzi, 21 octombrie 2024, această vizită a avut loc”, a declarat senatoarea Lucia Muntean.

Din grupul Școlii din Bănița care a vizitat parlamentul au făcut parte 43 de copii și profesori. Aceștia au avut ocazia de a vizita Sala de plen a Senatului, sălile de ședințe ale comisiilor permanente, capela ortodoxă din Parlamentul României, dar și să cunoască o seamă de parlamentari și consilieri ai grupurilor parlamentare. Aceștia au avut și ocazia de a o cunoaște pe consilierul parlamentar Laura Hora, coordonatoarea proiectului ,,Senat junior”. Între parlamentarii care le-au spus ,,Bun venit!” copiilor și le-au adresat câteva cuvinte s-au numărat: Claudia Mihaela Banu, Dănuț Bica, Cristian Chirteș, Mihăiță Dohotar, Alexandru Nazare, Nicolae Neagu și, bineînțeles, Lucia Muntean.

„Le mulțumesc consilierilor Sorin Bobocea, Ciprian Hora, Daniel Mihalașcu, Dacian Vasincu, Delia Gheorghiu pentru ajutorul pe care mi l-au dat pentru ca această vizită să fie un moment de neuitat pentru copii și le mulțumesc și inimoșilor însoțitori ai acestora: director Jitea Nicolae Andreea Simona, profesorilor Demeter Aurelia, Strugariu Nela, Dan Laura Adriana, Popa Ioan Aurelia, Danci Mariana Marcela, Iovănesc Ileana și doctorului Csep Gabriel, care s-au străduit să le ofere elevilor o zi atât de frumoasă! Deoarece la Bănița există o cetate dacică din timpul lui Burebista, care face din parte din patrimoniul mondial UNESCO, cred că ziua de astăzi a fost una specială, atât pentru cei care ne-au vizitat, cât și pentru noi, cei care i-am primit cu drag. Și asta pentru că am trăit împreună bucuria de a aduce mai aproape o străveche vatră de istorie a României din județul Hunedoara și un simbol al istoriei și culturii noastre naționale care este Parlamentul României”, a declarat Lucia Muntean, senator al județului Hunedoara.