Considerat drept un proiect de importanță vitală pentru cetățenii care locuiesc în cartierul Ștefan din municipiul Lupeni, dar și un proiect de suflet al primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, modernizarea drumului de acces și a străzilor din vechiul cartier muncitoresc Ștefan al Lupeniului a devenit realitate, spre bucuria atât a edililor municipiului Lupeni, cât mai ales a cetățenilor care locuiesc aici și care-și văd astfel îndeplinit un vis.
Reabilitarea Cartierului Ștefan a fost un proiect de suflet nu doar pentru primarul Lucian Resmeriță, ci și pentru precedecesorii săi sau, dacă doriți, un proiect de suflet pentru toți primarii Resmeriță care au avut, fiecare în parte, acțiuni concrete în această direcție. Derularea proiectului privind modernizarea infrastructurii din Ștefan a început în urmă cu doi ani când primar era Cristian Resmeriță. Acesta a dispus alocarea resurselor financiare necesare pentru punerea în practică a acestui proiect de maximă importanță pentru locuitorii celui mai vechi cartier lupenean.
Punerea în practică a proiectului nu avea să fie însă o ”floare la ureche”, iar implementarea efectivă a necesitat timp, resurse și numeroase calcule. Asta deoarece acest proiect de reabilitare se anunța de la bun început a fi unul complex, având în vedere că el cuprindea alături de efectuarea necesarelor lucrări de asfaltare a drumului de acces și cel puțin la fel de necesarele lucrări de introducere a canalizării, pe un program derulat de către Apa Serv SA și inclus, prioritar, în derularea noii etape din proiectul european de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Valea Jiului. Numai că, tocmai întârzierile generate de dificultățile întâmpinate de Apa Serv în procedurile de licitație pentru atribuirea acestor lucrări au constituit un factor care a împiedicat derularea la timp a programului de asfaltare a drumurilor.
După aproape doi ani de așteptare, având în vedere faptul că nici până în prezent nu există un termen cert pe care Apa Serv să-l poată avans pentru începerea lucrărilor de canalizare, primarul Lucian Resmeriță a fost nevoit să dispună începerea lucrărilor de asfaltare a drumului de acces în Cartierul Ștefan, răspunzând astfel dorinței cetățenilor din zonă, care nu au mai dorit să aștepte încă o iarnă pentru a-și vedea drumurile asfaltate. ”Întrucât nici până în luna mai a acestui an, Apa Serv SA nu a putut să înainteze un termen cert pentru începerea lucrărilor de canalizare în Cartierul Ștefan, neexistând nici măcar un termen aproximativ de începere a lucrărilor, deși Primăria a alocat de aproape 2 ani resursele financiare pentru asfaltarea drumului de acces, am hotărât începerea lucrărilor de reabilitare a acestui cartier, cu derularea lucrărilor de reabilitare de la strada a 8-a în sus inclusiv pentru refacerea rigolelor pentru scurgerea apelor pluviale”, explică primarul Lucian Resmeriță.
Între timp, în cartierul Ștefan a fost turnat un covor asfaltic pe o lungime de peste 1 km, iar pentru ca drumul să nu fie distrus, a fost luată și decizia de a restricționa accesul autovehiculelor de peste 7 t, pe acest drum. ”În cursul lunii octombrie a acestui an a fost turnat covor asfaltic pe o lungime de peste 1km, pe drumul de acces în Cartierul Ștefan și am restricționat accesul autovehiculelor mai grele de 7t, pentru a evita deteriorarea acestuia datorită greutății mașinilor, de cele mai multe ori încărcate cu lemn. Chiar și așa, vreau să-i asigur pe cetățenii din Ștefan că Primăria vine în sprijinul locuitorilor din acest cartier și acordă avize pentru accesul la locuințele oamenilor a autovehiculelor care duc materiale necesare exclusiv pentru încălzirea locuințelor”, mai spune pimarul Lucian Resmeriță.
Reabilitarea drumului de acces în cartierul Ștefan nu va anula însă proiectul de modernizare a sistemului de canalizare, care este la rândul său unul necesar pentru locuitorii din acest cartier. Primarul Lucian Resmeriță spune încă că firma care va fi în cele din urmă desemnată să execute aceste lucrări, la finalizarea procedurilor de licitație, va trebui să găsească soluții tehnice, astfel încât lucrările de asfaltare efectuate deja să nu fie afectate.