Lupeniul a obținut aproape 7 milioane de lei din bani europeni pentru finalizarea lucrărilor la Bulevardul Tudor Vladimirescu

Judeţul Hunedoara va beneficia, în perioada imediat următoare, de investiţii în valoare totală de peste 66,6 milioane de lei din fonduri europene, pentru creşterea eficienţei energetice şi modernizarea infrastructurii de sănătate, învăţământ şi transport, potrivit unor contracte semnate în aceste zile la Deva de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Public, Daniel Suciu.

Un procent de peste 10% din acești bani vor ajunge la Lupeni, pentru finanțarea contractului privind modernizarea infrastructurii locale de transport. Mai exact, potrivit primarului Lucian Resmeriță, este vorba despre finanțarea în continuare a lucrărilor cuprinse în proiectul ”Modernizare strada Tudor Vladimirescu”. Primarul municipiului Lupeni și vicepremierul Daniel Suciu au semnat un contract de finanțare din fonduri europene pentru acest proiect, a cărui valoare este de 6.918.188,21 lei.

”Infrastructura de transport a reprezentat și reprezintă în continuare una dintre principalele activități investiționale pe care le avem în vedere în acest mandat, în municipiul Lupeni. Pentru că modernizarea drumurilor presupune costuri mari ne-am dorit ca o parte din banii necesari pentru astfel de lucrări să-i obținem prin accesarea fondurilor europene. Avem la Lupeni proiecte de depuse pe fonduri europene, a căror valoare este de circa 1000 de miliarde de lei vechi. Mă bucur că pentru unul din cele mai importante proiecte ale noastre, cel referitor la modernizarea Bulevardului Tudor Vladimirescu am reușit să semnăm acest contract de finanțare care ne aduce banii necesari pentru implementare rapidă și eficientă”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta mai arată că prima parte a proiectului de modernizare a Bulevardului Tudor Vladimirescu din Lupeni, implementat de administrația publică locală cu fonduri de la bugetul local în valoare de circa 4 milioane de lei, s-a încheiat în toamna anului trecut. Cu acești bani însă doar o parte a bulevardului Tudor Vladimirescu a fost prinsă reabilitată, urmând ca partea a doua a drumului să fie reabilitată cu fonduri europene.