Dezvoltarea turismului a fost, este și rămâne o preocupare constantă a Consiliului Județean Hunedoara. În acest sens, forul legislativ județean s-a concentrat în ultimii 2 ani pe realizarea investițiilor care vizează direct dezvoltarea turismului în județul nostru. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram arată că, la modul concret, deja s-a reușit introducerea canalizării în stațiunea Straja, s-au modernizat și sunt în curs de modernizare drumurile care duc spre obiectivele turistice importante din tot județul, se introduce apa potabilă în zona turistică Pasul Vîlcan, este în lucru drumul județean din stațiunea Parâng, s-a contractat finanțarea pentru reabilitarea Castelului Nopcsa și, în curând, va fi pregătit proiectul privind introducerea apei potabile în stațiunea Straja ș.a.m.d.
Pe lângă toate aceste investiții, Consiliul Județean Hunedoara va moderniza peste 170 de kilometri de drumuri județene care asigură accesul spre diverse obiective turistice de pe raza județului, printr-un proiect care va fi finanțat din fonduri guvernamentale. De asemenea, din fonduri europene va fi modernizat drumul Orăștie-Costești și Culoarul Mureș Nord, principala cale de acces spre stațiunea Geoagiu.
În ceea ce privește identificarea altor măsuri pentru încurajarea turismului în județul Hunedoara, administratorul public Costel Avram s-a întâlnit luni, 8 iulie, lasediul CJ Hunedoara, cu Lucian Stanciu – vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Tema principală a întâlnirii a vizat implicarea administrației județene în dezvoltarea turismului. „Mă bucur că Consiliul Județean Hunedoara înțelege că turismul este o alternativă viabilă la dezvoltarea economică a județului”, a declarat la finalul întâlnirii Lucian Stanciu.
La rândul său, administratorul public al județului Hunedoara a declarat că instituția pe care o reprezintă va continua demersurile care vizează proiectele ce stau la baza dezvoltării turismului. „Pentru ca turismul să devină ceea ce ne dorim cu toții, toți factorii de decizie trebuie să se implice. Sunt convins că numai așa vom putea să punem în valoare bogățiile naturale, precum Parcul Național Retezat, obiectivele turistice, monumentele istorice și zonele de agrement. Infrastructura rutieră trebuie să asigure un acces sigur și confortabil la aceste obiective”, a declarat Costel Avram.
Și în opinia președintelui CJH, Mircea Flaviu Bobora, dezvoltarea turismului reprezintă un obiectiv de interes major pentru toți factorii generatori de turism, iar în opinia sa, rolul Consiliului județean trebuie să fie unul de liant al acestora. „Consiliul Județean Hunedoara trebuie să fie un liant între mediul privat și cel public. Cele două părți trebuie să conlucreze pentru ca rezultatul să fie unul care să aducă plus valoare județului Hunedoara”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele CJ Hunedoara.
Conducerea CJ Hunedoara va avea o nouă întâlnire cu reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc pentru a identifica împreună domeniile unde este necesară o implicare mai intensă pentru impulsionarea dezvoltării turismului.