Mesaj de Ziua Națională / Siegfried Mureșan, europarlamentar

Home Stiri la zi Mesaj de Ziua Națională / Siegfried Mureșan, europarlamentar
Mesaj de Ziua Națională / Siegfried Mureșan, europarlamentar

Dragi români,

Vă îndemn să sărbătorim astăzi Ziua Națională cu bucurie și cu optimism.

Vreau să sărbătorim Ziua României cu bucuria că trăim într-o țară liberă, o țară în care domnește pacea, o țară care face parte din cea mai mare alianță militară din lume – NATO – și cea mai mare uniune politică și economică din lume, Uniunea Europeană. O țară din care poți călători fără bariere în aproape toate colțurile lumii. O țară în care poți urma orice carieră vrei și în care îți poți exprima opinia fără teama de a fi pedepsit pentru convingerile tale.

Vreau să sărbătorim Ziua României și cu optimism. Cu optimismul că, nu departe de acest moment, vom trăi într-o Românie și mai puternică în Europa, o Românie modernă, cu spitale ca în Europa, cu școli ca în Europa, cu autostrăzi ca în Europa și, mai ales, cu venituri ca în Europa. Avem, în acest moment, toate premisele politice și economice să reușim acest lucru!

Nu în ultimul rând, vreau să sărbătorim Ziua Națională cu gândul la milioanele de români de peste hotare. Știu că 1 Decembrie este o sărbătoare cu atât mai dragă cu cât ești mai departe de țară. Iar românii de peste hotare au demonstrat, din nou, la alegerile de acum 2 săptămâni, că gândul lor este tot la România și că-și doresc un viitor bun pentru țara pe care au fost nevoiți să o părăsească. Trebuie să le mulțumim că au contribuit, prin votul lor, la un viitor mai bun al țării noastre, a tuturor.

La mulți ani, România!

Siegfried Mureșan – europarlamentar PPE