Program de iarnă pentru vizitarea sitului dacic de la Sarmizegetusa Regia

Home Reportaj Program de iarnă pentru vizitarea sitului dacic de la Sarmizegetusa Regia
Program de iarnă pentru vizitarea sitului dacic de la Sarmizegetusa Regia

Peste vestigiile dacice din situl de la Sarmizegetusa Regia s-a așternut deja un prim strat de zăpadă. Cu toate acestea, administrația obiectivului istoric și turistic din Munții Orăștiei, aflată în subordinea Consiliului județean Hunedoara informează că situl poate fi vizitat și pe perioada lunilor de iarnă.

Turiștii trebuie să aibă însă în vedere, în primul rând faptul că programul de iarnă pentru vizitarea sitului Sarmizegetusa Regia este zilnic, între orele 10,00-15,00. Programul de iarnă este valabil până la data de 1 martie 2020.

În același timp, Administrația sitului Sarmizegetusa Regia recomandă prudență la volan pentru cei care circulă pe drumul județean 705A Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia cu intenția de a ajunge în parcarea amenajată la baza cetății dacice. Aceștia avertizează că în zonă, circulația rutieră se desfășoară deja în condiții de iarnă. ”Nu porniți la drum dacă nu aveți autoturismul echipat corespunzător pentru iarnă – anvelope potrivite sezonului rece, lanțuri etc. Pentru ca vizita în sit să fie cât mai plăcută, vă sfătuim să vă îmbrăcați adecvat temperaturilor de afară”, sunt recomandările făcute de Administrația sitului Sarmizegetusa Regia.