Premiile Exclusiv 2019 în domeniul Economiei

Home Economie Premiile Exclusiv 2019 în domeniul Economiei

Cu toate că, în ceea ce privește dezvoltarea sectorului economic din Valea Jiului, lucrurile nu se mișcă încă în ritmul așteptat și necesar, există din fericire destul de multe domenii de activitate, fie ele din sectorul economic de stat sau privat, în care oameni pasionați și dedicați muncii lor au reușit să facă și performanță. 

Încercăm să vi-i prezentăm și sub forma aceasta a titularilor unor premii simbolice pe care, în mod tradițional, le conferă Grupul de presă Exclusiv, în dorința de a le conferi un meritat plus de imagine, prin gestul nostru.

Premiul Exclusiv pentru managementul unei firme private: DORU TAMAȘ (Zona D SRL Petroșani).

În anul 2019 s-au împlinit nu mai puțin de 25 de ani de când pe piața economică a Văii Jiului a apărut firma condusă de omul de afaceri Doru Tamaș – SC Zona D SRL Petroșani. În tot acest timp, activitatea
companiei de construcții civile și industriale s-a materializat prin dezvoltarea unor proiecte de investiții în modernizarea infrastructurii publice din toate localitățile Văii Jiului (și nu numai), fie că vorbim
despre reabilitări și modernizări de drumuri, despre rețele publice de apă și canalizare, despre diverse construcții sau despre investiții în turism. Toate acestea au venit și cu avantajul creării de locuri de muncă, dar și cu un plus de dezvoltare pentru economia locală din regiunea Văii Jiului.

Premiul Exclusiv pentru managementul în administrația publică: COSTEL AVRAM (administrator public al județului Hunedoara)

Este aproape unanim recunoscut faptul că prin cooptarea lui Costel Avram în echipa de conducere executivă a Consiliului județean Hunedoara a dat un impuls
considerabil ritmului de activitate din această importantă instituție publică, iar foarte multe proiecte de investiții publice, inclusiv de pe raza Văii Jiului, s-au bucurat nu doar de un interes sporit, ci și de de o intensitate accelerată în implementare. Ca să dăm doar un singur exemplu, proiectul amenajării sensului giratoriu de pe DN 66 la intersecția dintre localitățile Petroșani și Petrila, care trena de ani buni de la demararea discuțiilor privind oportunitatea acestuia, a fost finalizat în doar câteva luni, mult înaintea termenului angajat de operatorul economic care a câștigat licitația. Iar multe alte exemple similare pot fi aduse pentru a contura activitatea lui Avram în calitate de administrator public al județului Hunedoara.

Premiul Exclusiv pentru management în turism: EMIL PĂRĂU și ALIN PĂRĂU (Comexim R SRL Lupeni).

Nu este nici prima și, în mod cert, nici ultima oară când atunci când vine vorba despre implicarea în dezvoltarea turismului din Valea Jiului (considerat drept principalul motor economic al Văii Jiului în deceniile viitoare), cu precădere în dezvoltarea stațiunii Straja Lupeni, trebuie să vorbim despre Comexim R SRL (firmă etalon la nivel național în ceea ce privește activitatea de turism montan). Într-un fericit parteneriat tată-fiu, fondatorul Comexim R, Emil Ilie Părău (cel pe bună dreptate considerat ”părintele” stațiunii Straja) a reușit să-i insufle fiului său Alin Părău pasiunea pentru turism dar și misiunea administrării unuia dintre cele mai mari domenii schiabile din țara noastră. Misiune de care, în 2019, s-a achitat cu succes.

Premiul Exclusiv pentru management al unei companii de stat: CRISTIAN IONICĂ (director general al Apa Serv Valea Jiului)

Chiar dacă nu puțini erau cei care considerau că plecarea lui Costel Avram de la conducerea operatorului de apă din Valea Jiului va slăbi ritmul activităților de aici, sub conducerea ing. Cristian Ionică (un profesionist recunoscut în acest domeniu de activitate) Apa Serv Valea Jiului a reușit și în anul 2019 să-și păstreze statutul de ”campion național” în utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea și modernizarea activității, a reușit să dezvolte de asemenea o serie de noi proiecte de investiții și să păstreze, în același timp, cota de calitate a serviciilor oferite beneficiarilor din Valea Jiului. În plus, fapt demn de remarcat, Apa Serv a încheiat și anul 2019 cu plus în balanța economico-financiară.

Premiul Exclusiv pentru management în educație: RADU SORIN (rectorul Universității din Petroșani)

Nu doar privind prin prisma activităților de natură economică, ci și al evoluției certe, constante pe care Universitatea din Petroșani a avut-o în ultimii 4 ani, este evident faptul că, sub conducerea prof.univ. dr.ing. Radu Sorin, aceasta a reușit să-și recapete rolul în rândul instituțiilor de profil academic din România și să deschidă noi și esențiale punți de colaborare internațională, devenind în același timp un pol de coagulare a tuturor factorilor implicați în creionarea unor perspective de dezvoltare a întregii regiuni a Văii Jiului.

Premiul Exclusiv pentru cel mai bun management de imagine: GEORGE ARTUR GĂMAN (director general INCD INSEMEX Petroșani)

Cu o istorie de 70 de ani, dar cu o evoluție explozivă în ultimul deceniu, INCD-INSEMEX și-a câștigat deja o bună reputație în rândul instituțiilor de profil din România, iar sub conducerea dr.ing. George Artur Găman, acesta face pași semnificativi înainte în recunoașterea pe plan internațional, la ”pachet” cu promovarea unei imagini pozitive a întregii regiuni a Văii Jiului.