HD365 – o televiziune pentru hunedoreni

Home Stiri la zi HD365 – o televiziune pentru hunedoreni
HD365 – o televiziune pentru hunedoreni

Un nou post regional de televiziune își deschide, de astăzi, și în mod oficial, activitatea în județul Hunedoara. Facem această precizare de la bun început, pentru că numele HD365 nu mai este chiar o noutate pentru cei care urmăresc activitatea mass-media din regiunea Văii Jiului și a județului Hunedoara.

Desigur, pentru cei care mai caută încă răspunsul la întrebarea ”cine e în spatele acestui post de televiziune ?”, suntem datori cu câteva considerații care să aducă mai multă ”lumină”. Așadar, să se facă lumină ! HD365 este un brand pe care frații Cornel și Ilie Pintea l-au creat încă din anul 2013, atunci când au pus bazele cele mai mari platforme multimedia din județul Hunedoara. Aceștia au adus în mediul online, producții video realizate la standarde profesionale și de calitate de cel mai înalt nivel. Cele mai multe s-au regăsit pe platforma online cu același nume, iar de alte producții video au beneficiat direct o serie de companii, instituții publice sau posturi de
televiziune. Într-un cuvânt, cum ar spune Cornel Pintea, managerul HD365 PRODUCTION SRL, ”am lucrat pentru alții”.

Cu mult curaj, girat însă de ambiția unei echipei de jurnaliști tineri, alături de care au fost
cooptați jurnaliști din categoria ”veteranilor” acestei profesii, care au acceptat să gireze la rândul lor acest proiect, în anul 2019, echipa condusă de Cornel Pintea a hotărât ca este momentul să aducă în casele hunedorenilor informațiile care contează într-un format publicistic și tehnic de cea mai înaltă calitate. Pentru că acest deziderat presupunea un efort investițional semnificativ, impus în primul rând de costurile pentru achiziționarea echipamentelor și tehnologiei de ultimă generație în domeniul televiziunii, dar și de amenajarea unui studio de producție și emisie, proprietarul HD365 PRODUCTION SRL, Cornel Pintea a scris un proiect, cu care a aplicat la Programul guvernamental START-UP NATION. Proiectul a avut șansa de a fi declarat câștigător, astfel că în conturile firmei au intrat 44.000 de euro. Pentru că grantul nu acoperea integral cheltuielile necesare, diferența până la costurile totale ale investiției, în valoare de 96.000 de euro, a fost acoperită din fondurile proprii ale tinerei familii de jurnaliști Cornel și Adina Pintea.

Banii au fost investiți cu chibzuință și în decurs de aproape un an, HD365 s-a transformat în cel mai nou și cel mai modern post de televiziune din județul Hunedoara. Certificarea a venit chiar din partea Consiliului Național al Audiovizualului, care a emis la finalul anului 2019, licența audiovizuală cu nr. TV-C 867 care atestă că HD365 este un post de televiziune cu acoperire regională. ”Dispunem de un generos studio în care sunt realizate o bună parte din emisiunile noastre și unde se derulează întreaga activitate tehnică de producție. Am achiziționat și utilizăm exclusiv aparatură video de ultimă generație, la standarde de calitate 4K, iar telespectatorii noștri ne pot recepționa pe toate rețelele de cablu din județul Huneodara, dar și pe site-ul www.hd365.tv, unde transmitem programele noastre live 24/24, inclusiv arhiva video fiind ușor de accesat”, explică managerul noului post TV, Cornel Pintea.

Tot acesta mai spune că, având în vedere faptul că tehnologia avansează iar HD365 și-a propus să țină pasul cu acest avans tehnologic și cu preferințele tot mai sofisticate ale publicului, a fost creată și o aplicație care permite telespectatorilor să urmărească emisia acestui post și de pe tabletă sau smartphone, fără a accesa site-ul dedicat. Aplicația este disponibilă la adresa de net www.hd365.tv fiind ușor de instalat.

Grila de programe a postului de televiziune HD365 a fost astfel concepută încât să poată satisface fiecare tip de telespectator, oferind de la buletine de știri la emisiuni culinare, de la divertisment la politică, de la subiecte de interes din economie și administrație până la cultură și reportaj și incluzând necesarele emisiuni de tip talk-show.

Toate acestea sunt dublate de echipa de jurnaliști, în care oameni cu experiență dovedită în mass-media sunt completați de entuziasmul unor tineri pregătiți să calce pe drumul audiovizualului. Astfel, departamentul de știri este condus de Diana Mitrache, reporter de televiziune cu peste 20 de ani de experiență în audiovizual. În realizarea știrilor, Diana Mitrache face echipă, pe partea tehnică cu un alt jurnalist de excepție al Văii Jiului, Ilie Pintea, care-și asumă totodată și realizarea unor emisiuni de reportaj. În același context, amintim aici că echipa de știri este completată de Adina Pintea care duce o sarcină importantă în activitatea televiziunii. Pe Adina o veți putea vedea zilnic, la buletinele de știri de la ora 18 și 20 dar și în cele două emisiuni săptămânale de interviu sub genericul ”Ediție Specială”.

Pentru că HD365 își propune să aducă în casele oamenilor și spectacolul și muzica de calitate, interpreta de muzică populară Iulia Rus și-a asumat rolul de a coordona două emisiuni săptămânale care vor avea ca principală temă de interes întâlnirea cu oamenii zonelor folclorice, cu tradițiile, obiceiurile și muzica populară de pe tot cuprinsul județului Hunedoara.

Tot despre cultură va fi vorba și în emisiunea în care scriitorul Mihai Barbu vă va prezenta, în fiecare seară, preț de 10 minute, câte o carte numai bună de citit. Așa cum, similar, seară de seară, va coborî din munte în studioul HD365 pentru o întâlnire de suflet, preotul Dimitrie Ivașco, starețul Schitului Straja, un vechi și prețios colaborator al Casei de producție HD365, pentru a rosti câte un ”Cuvânt de folos”.

Iubitorii genului de emisiuni talk-shaw, vor avea ocazia să se reîntâlnească cu cei mai importanți oameni din diverse domenii ale vieții publice în cadrul emisiunii ”Exclusiv” în care cel care va pune întrebări este jurnalistul Tiberiu Vințan, a cărui prezență pe scena mass-media din județul Hunedoara este cunoscută deja de 30 de ani și apreciată ca atare.

Echipa tehnică a televiziunii HD365 este completată de Alin Țelegredean, care este un bun (și tocmai de aceea, scump!) tehnician, care asigură zi de zi calitatea imaginii care ajunge în casele telespectatorilor. El este susținut ”la butoane”, la fel ca în viață, de Oana Țelegredean, un grafician experimentat, cu studii în domeniu, care va realiza pachetele grafice pentru acest post de televiziune.

Toată această echipă e completată de tânărul manager Cornel Pintea, ale cărui experiențe în televiziune sunt însă deja adânc înrădăcinate în timp. El și-a început cariera în televiziune la vârsta de 17 ani, în cadrul unui post regional de televiziune de la Cluj Napoca, dar a acumulat nu doar experiență, ci și pasiune și entuziasm pentru această profesie, în primul rând de la fratele său, Ilie Pintea și, mai apoi, de la fiecare dintre cei pe care i-a cooptat acum în familia HD365. ”Am ajuns să prind drag de această profesie, în primul rând pentru că l-am avut alături pe Ilie, cel care mi-a pus pentru prima dată camera de filmat în mână și mi-a explicat mereu câte ceva, asta a făcut să-mi stârnească mereu curiozitate și să-mi doresc tot mai mult sa învăț. Similar, de la fiecare dintre membrii echipei HD365 am învățat câte ceva pe parcursul colaborării pe care am avut-o și mă bucur să-i am pe fiecare, colegi, parteneri și prieteni. Ei sunt de fapt în spatele acestui proiect, și le garantăm tuturor că în față, în fața telespectatorilor, vor veni doar aceia care merită !”, mai spune Cornel Pintea, managerul HD365.

Lansarea oficială a noului post de televiziune va avea loc luni, 9 martie 2020, de la ora 14,00 înm ambianța elegantă a fostului teatru din Petroșani, astăzi ”La Belle Epoque”.