Actualul teren de zgură, folosit în principal ca teren de antrenament de către fotbaliștii de la CSM Jiul Petroșani, urmează să fie transformat într-un teren de fotbal artificial, la dimensiune standard pentru acest sport. Practic, noul teren sportiv va deveni cel mai mare de acest fel din regiune, urmând să fie pus la dispoziția grupelor de copii și juniori ale clubului sportiv Jiul.
Ideea amenajării unui astfel de teren de fotbal cu gazon sintetic a fost lansată de primarul municipiului Petroșani anul trecut, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu promotorii sportului cu balonul rotund în rândul copiilor și tinerilor. Municipalitatea de la Petroșani a aplicat atunci pentru un program național destinat acestui tip de proiecte, program derulat prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale.
Tot primarul Tiberiu Iacob Ridzi este cel care aduce acum vestea că proiectul depus de municipalitatea de la Petroșani, acceptat încă de anul trecut și trecut pe lista investițiilor de acest fel, a primit, zilele trecute, ordinul pentru începerea execuției acestui proiect de investiții. ”La finalul săptămânii trecute am fost informat de către secretarul de stat Vetuța Stănescu, că ministrul Dezvoltării Regionale Ioan Ștefan a semnat ordinul pentru aprobarea construirii unei baze sportive cu teren artificial la Petroșani. Mai exact este vorba despre construirea, în cadrul Complexului Sportiv Jiul Petroșani a unei noi baze sportive cu teren sintetic, având dimensiuni omologate pentru jocul de fotbal. Le mulțumesc pentru sprijinul acordat pentru demararea acestui proiect secretarului de stat Vetuța Stănescu și lui Adrian David”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
Viitoarea arenă sportivă va beneficia de investiție atât în realizarea terenului sintetic de fotbal, care va fi dotat inclusiv cu vestiare și instalație de nocturnă,. cât și în amenajarea de tribune cu o capacitate de 500 de locuri. Obiectivul de investiții face parte din rândul proiectelor finanțate de MDR sub genericul ”Construire bază sportivă TIP 1”, derulat prin subprogramul ”Complexe sportive” din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public și Social.
Investiții similare vor mai fi finanțate de MDR și în alte localități din țară, precum Bistrița, Codlea, Giurgiu, Drobeta Tr. Severin sau Timișoara.