Șapte zone metropolitane în județul Hunedoara, din care trei în Valea Jiului

Home Stiri la zi Șapte zone metropolitane în județul Hunedoara, din care trei în Valea Jiului
Șapte zone metropolitane în județul Hunedoara, din care trei în Valea Jiului

Discuțiile privind statutul zonelor metropolitane în interiorul cărora se poate circula, pe perioada stării de alertă, fără declarație pe propria răspundere, au făcut subiectul unor analize în cadrul Centrului Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a definit exact și a transmis în fiecare județ clarificări privind considerarea zonei metropolitane.

Astfel, potrivit secretarului de stat – dr. Raed Arafat, Comandantul Acțiunii, se precizează că sunt considerate ZONE METROPOLITANE următoarele:

1. Teritoriul administrativ al capitalei României și al județului Ilfov;

2. Teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 km ca perimetru în jurul acestor unități administrativ teritoriale, dar nu mai mult de limita județului.

Pe cale de consecință, în județul Hunedoara, 7 localități au statut de municipiu: Deva, Hunedoara, Petroșani, Lupeni, Vulcan, Orăștie și Brad. În jurul a 30 de km față de fiecare dintre acestea se pot efectua deplasări fără obligativitatea completării și deținerii unei declarații pe proprie răspundere, în perioada stării de alertă.