Pompiliu Barbu a fost desemnat candidat al PSD pentru primar la Vulcan

Home Politică Pompiliu Barbu a fost desemnat candidat al PSD pentru primar la Vulcan
Pompiliu Barbu a fost desemnat candidat al PSD pentru primar la Vulcan

Incertitudinile privind numele celui îndreptățit să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Vulcan din partea PSD, după retragerea primarului în funcție, ing. Gheorghe Ile s-au încheiat vineri, 14 august 2020, după ce au fost comunicate rezultatele ultimului sondaj de opinie efectuat de social-democrații din Vulcan. Astfel, numele celui care va reprezenta la Vulcan PSD în alegerile pentru funcția de primar este POMPILIU BARBU, în prezent viceprimar al municipiului Vulcan.

Președintele executiv al Organizației județene Hunedoara, senatorul Cristian Resmeriță a anunțată că sondajul a confirmat propunerea pe care a făcut-o chiar președintele PSD Vulcan, actualul primar Gheorghe Ile. ”În urma sondajului de opinie efectuat la nivelul municipiului Vulcan, a reieșit foarte clar faptul că domnul viceprimar Barbu Pompiliu se află în topul preferințelor vulcănenilor Au mai fost sondați domnul Laurențiu Ivăniși și domnul Șchiopu Dorel, care respectă rezultatele sondajului și susțin candidatura domnului Barbu. În consecință, domnul Barbu Pompiliu este candidatul nostru. Îi doresc mult succes și voi fi alături de dânsul în această campanie electorală !”, a declarat Cristian Resmeriță.

La rândul său, Pompiliu Barbu se declară onorat de decizia luată în Biroul Politic Local, dar mai ales de încrederea de care se bucură în rândul majorității vulcănenilor. ”Știu că nu este o misiune ușoară, dar având încrederea cetățenilor municipiului Vulcan și sprijinul colegilor mei de partid, am încredere că vom continua programul de dezvoltare al municipiului Vulcan, pe care PSD și domnul primar Gheorghe Ile l-au realizat. Vreau să-i mulțumesc încă o dată domnului Gheorghe Ile, căruia îi datorez înainte de orice, o prietenie de 35 de ani și o excelentă colaborare în administrația publică locală, dar și în viața politică”, a declarat Pompiliu Barbu.

Acesta a precizat că, în zilele următoare, PSD va depune și dosarele de candidatură, atât pentru funcția de primar, cât și pentru lista de consilieri. ”Este foarte important de precizat că, din această cumpănă peste care am trecut o dată cu necesitatea de a găsi o soluție alternativă pentru candidatura de primar după retragerea domnului Gheorghe Ile, motivată de problemele de sănătate prin care a trecut, PSD Vulcan intră în campania electorală ca un partid unit și puternic. Îi voi avea alături de mine și pe domnul Laurențiu Ivăniși, evident și pe domnul Ioan Dorel Șchiopu, care au fost sondați cu mine în vederea nominalizării candidaturii de primar și care vor face parte din echipa mea. De asemenea, l-am rugat și pe domnul Gheorghe Ile să accepte să fie prezent pe lista noastră pentru Consiliul local. Avem în continuare nevoie de experiența domniei sale, cel puțin în această calitate”, a declarat Pompiliu Barbu.