Plecarea în Parlament a Luciei Muntean redeschide bătălia pentru funcția de viceprimar al municipiului Petroșani

Home Politică Plecarea în Parlament a Luciei Muntean redeschide bătălia pentru funcția de viceprimar al municipiului Petroșani
Plecarea în Parlament a Luciei Muntean redeschide bătălia pentru funcția de viceprimar al municipiului Petroșani

În rândul noilor parlamentari de Hunedoara se numără și prof. Lucica Dina Muntean din Valea Jiului, care a reușit să obțină al treilea fotoliu de senator, al doilea din echipa PNL, la redistribuire. Aceasta se va afla pentru prima oară într-o funcție politică de asemenea anvergură, după ce la capitolul activității sale politice și administrative a deținut doar funcția de simplu membru al Organizației municipale Petroșani a PNL și calitatea de consilier local al PNL în legislatura 2016-2020. După alegerile locale din septembrie 2020, Lucica Muntean a obținut un nou mandat de consilier local PNL în structura noului Consiliu local de la Petroșani și, de curând, la propunerea primarului Tiberiu Iacob Ridzi a fost aleasă în funcția de viceprimar al municipiului Petroșani.

Odată cu alegerea sa în calitate de senator de Hunedoara, Lucica Dina Muntean va trebui să renunțe la calitatea de membru al Consiliului local al municipiului Petroșani și, implicit, la cea de viceprimar. ”Într-un fel îmi este foarte greu să fac acest lucru, pentru că îmi stabilisem o seamă de proiecte pentru comunitatea din Petroșani pe care, împreună cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi și cu echipa de la Primăria Petroșani vrem să le realizăm. A apărut însă această șansă, ca eu să-i pot reprezenta pe oamenii din comunitatea Văii Jiului și din întregul județ Hunedoara în Parlament și cred că am obligația morală de a onora încrederea celor care ne-au dat această șansă. Dar, evident, îmi propun ca de acolo, din Senat, să fac tot ceea ce depinde de mine și tot ceea ce pot pentru a susține și mai mult proiectele de dezvoltare ale Văii Jiului și județului Hunedoara și să reprezint cu cinste comunitatea noastră în Parlament”, a declarat senatorul PNL Lucica Dina Muntean.

Odată cu plecarea acesteia în Parlament, în Consiliul local al municipiului Petroșani, locul acesteia va fi ocupat de următorul supleant de pe listele PNL de la alegerile locale din 26 septembrie 2020, acesta fiind, Constantin Napa. Mai mult, fotoliul de viceprimar al municipiului Petroșani redevine vacant, iar consilierii locali vor trebui să aleagă un nou viceprimar. Lucru care se anunță deosebit de dificil, având în vedere că nici PNL, nici PSD (cele două partide mari din Consiliul local de la Petroșani) nu dețin o majoritate, iar pentru alegerea viceprimarului, voturile celor 2 consilieri ai Pro România și cel al consilierului independent Dorina Niță sunt determinante în acest scop. Luând ca punct de reper situația de la alegerea Luciei Muntean ca viceprimar, când celor 9 consilieri PNL li s-a alăturat doar consilierul local Mariana Ghioc (de la Pro România) pentru a face majoritatea necesară, lucrurile vor fi mai complicate la următoarele alegeri pentru funcția de viceprimar al Petroșaniului. Asta deoarece Pro România a anunțat deja, prin intermediul președintelui coordonator al Organizației județene a acestui partid, Emil Rîșteiu că îl propune pentru funcția de viceprimar pe consilierul local Francisc Gerschner. Pe de altă parte, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a dat asigurări în cadrul unei emisiuni televizate, că deși nu s-a gândit încă la o soluție pentru desemnarea viitorului viceprimar, acesta va fi în mod cert unul dintre consilierii locali ai PNL.