Noii aleși hunedoreni și-au primit certificatele de parlamentari

Home Politică Noii aleși hunedoreni și-au primit certificatele de parlamentari
Noii aleși hunedoreni și-au primit certificatele de parlamentari

Instituția Prefectului județului Hunedoara a găzduit astăzi ceremonia înmânării oficiale a certificatelor doveditoare pentru senatorii și deputații hunedoreni aleși în urma scrutinului din 6 decembrie 2020.

Evenimentul a avut loc în cadru restrâns, în prezența organizatorilor alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților în Circumscripția nr. 22 Hunedoara, respectiv: judecător  Stanciu Anca Lucia – Președintele Biroului Electoral de Circumscripție, Zaharia Marian – Reprezentantul Autorității Electorală Permanentă și Călin-Petru Marian – prefectul județului Hunedoara.

Au primit documentul care atestă calitatea de parlamentar pentru mandatul 2020 – 2024, 8 din cei 9 parlamentari ai județului Hunedoara: Vasilică Potecă, Lucica Dina Muntean (senatori), Vetuța Stănescu, Natalia Elena Intotero, Ilie Toma, Viorel Sălan, Pollyanna Hanellore Hangan și Anamaria Gavrilă (deputați), senatorul Cristian Resmeriță nereușind să ajungă la timp pentru această ceremonie, de la București, unde a participat la ultimele ședințe de lucru ale actualului legislativ, în care îndeplinește calitatea de senator.

Prefectul Călin Petru Marian le-a transmis parlamentarilor hunedoreni succes în mandatul care urmează. „Pentru rezolvarea problemelor județului Hunedoara, implicit ale hunedorenilor, sper ca toți parlamentarii, indiferent de partidul pe listele căruia au fost aleși, să colaboreze pentru a fi luate cele mai bune decizii”,  a declarat prefectul județului Hunedoara.

În rândul noilor parlamentari hunedoreni se află aleși care sunt la primul, al doilea sau chiar al patrulea mandat de reprezentant al județului Hunedoara în Parlament. Printre cei care au primit, pentru prima oară votul de încredere echivalent al unui mandat de deputat se numără și liderul PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu. ”Astăzi am primit certificatul doveditor de alegere in funcția de deputat. Cu emoție și cu credință pășesc intr-o noua etapă, atât pentru mine, personal, pentru echipa liberală din județul Hunedoara, dar și pentru dezvoltarea comunităților noastre. Vă mulțumesc dumneavoastră, celor ce mi-ați acordat încredere și vă promit că mă voi dedica, cu toată puterea și priceperea, pentru ca mandatul meu să fie unul de succes: locuri de muncă bine plătite, creșterea potențialului turistic, revigorare industrială, servicii sanitare și educaționale la cele mai înalte standarde, respect pentru fiecare hunedorean! Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a declarat noul deputat hunedorean Vetuța Stănescu.

Parlamentar cu mai multe mandate și fost ministru al Românilor de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero și-a adjudecat prin votul hunedorenilor dreptul de a-i reprezenta și în următoarea legislatură în Camera Deputaților. „Seriozitate, implicare, devotament pentru toți cei carre ne-au acordat votul și pentru cei care nu ne-au acordat votul, în egală măsură. Hunedoara va reprezenta o prioritate pentru mine personal și sunt ferm convinsă că și pentru colegii de la Partidul Social Democrat care au căpătat încrederea pentru mandatele de senator și deputați. Doresc tuturor sărbători fericite și multă sănătate!”, a declarat deputatul social-democrat Natalia Elena Intotero.
Alături de senatorul Cristian Resmeriță (PSD), legislația electorală a făcut posibil ca, deși PNL nu a avut un scor electoral major în județul Hunedoara, doi reprezentanți ai acestei formațiuni politice să-și adjudece celelalte mandate de senatori atribuite județului. Astfel, fostul prefect de Hunedoara, Vasile Potecă și viceprimarul municipiului Petroșani, Lucica Dina Muntean se alătură echipei de senatori ai județului Hunedoara, ambii fiind la primul mandat de parlamentar. „Plecăm la drum împreună gândindu-ne că vom face mai mult și mai bine pentru județul Hunedoara, pentru Valea Jiului. Eu sunt cu adevărat o surpriză, dar sufletul meu este plin de gânduri, idei, speranțe pentru acest județ, dar și pentru zona din care provin. Le mulțumesc și eu celor care au ales să voteze în 6 decembrie, le promit că voi fi în egală măsură senator și pentru cei care m-au votat și pentru cei care au ales să voteze altfel și sunt convinsă că vom face o echipă bună și frumoasă, cei plecați de la Hunedoara, și că nu vom dezamăgi!”, a declarat senatorul Lucica Muntean.
Fost senator PSD în legislatura 2016-2020, Viorel Sălan a fost ales, în a doua etapă de distribuire a mandatelor, după alegerile din acest an, în calitate de deputat  în circumscripţia electorală nr. 22 Hunedoara. ”Sunt militar şi îmi respect cuvântul dat. Le promit atât oamenilor care au avut încredere în mine şi mi-au dat votul lor, dar nu numai lor, că mă voi strădui neabătut, cu aceeaşi determinare şi energie, să îmi dedic integral activitatea rezolvării problemelor lor. Aşa cum am făcut şi până acum, voi promova în primul rând acele iniţiative legislative care să răspundă adecvat cerinţelor oamenilor şi fiecărei situaţii de viaţă în parte”, a declarat deputatul PSD Viorel Sălan.
Noul Parlament aduce nu doar nume noi de politicieni, ci și un nou partid pe scena politică românească, alegătorii AUR din județul Hunedoara urmând să fie reprezentați în Camera Deputaților de Ana Maria Gavrilă. „Pentru mine este o mare onoare și e cel mai înalt grad de responsabilitate pentru cineva care în societate vrea să facă ceva pentru comunitatea și țara sa. Eu cred că oricine cine poate să facă ceva pentru țara lui trebuie să iasă în față și asta am făcut, pentru mine nu este neapărat o responsabilitate individuală, cât pentru echipă. Ne vom asigura că echipa noastră în Parlament va face totul posibil, maximum, ca să arătăm că nu sunt doar vorbe de noi și sunt și fapte și asta e și intenția noastră, altfel am fi stat acasă. Ne vom asigura că venim în sprijinul cetățenilor, asta e intenția noastră, de acesta suntem aici, că suntem în serviciul lor și ușa mea este deschisă oricărui cetățean al Devei, al Hunedoarei, chiar al României, dacă ei cred că eu sunt în putință să fac ceva pentru ei”, a declarat Ana Maria Gavrilă, deputat AUR.
Cei 9 parlamentari hunedoreni aleși în Circumscripția electorală nr. 22 Hunedoara vor depune, alături de toți ceilalți deputați și senatori aleși în alegerile din 6 decembrie 2020, jurământul de învestitură, în Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, convocat de Președintele României pentru data de 21 decembrie 2020.