”Grădinița Viitorului” din municipiul Lupeni prinde contur

Home Administrație ”Grădinița Viitorului” din municipiul Lupeni prinde contur
”Grădinița Viitorului” din municipiul Lupeni prinde contur

În seria investițiilor în sectorul educațional, care constituie principala zonă de acțiune a autorităților publice locale din municipiul Lupeni, proiectul privind construirea unei noi grădinițe în cartierul Viitorului din localitate, cu fonduri europene, este prima investiție deja vizibilă. Începute în urmă cu aproape un an, lucrările de construcție la acest obiectiv se apropie tot mai mult de final. Deja, clădirea propriu zisă a ”Grădiniței Viitorului”, așa cum a fost denumit acest obiectiv, este ridicată, iar muncitorii de la firma care pune în operă acest proiect a început deja lucrările de finisaj la interior și exterior. Pe șantier a fost prezent, în aceste zile și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, care a dorit să vadă dacă investițiile se derulează conform graficului asumat de antreprenor și dacă lucrările sunt executate la standardele de calitate solicitate de autoritățile locale.

”Lucrările la acest edificiu sunt, așa cum am putut constata pe teren, într-un stadiu avansat de execuție. Clădirea acestei grădinițe este ridicată, a fost montat și acoperișul iar, în această perioadă, s-a trecut deja la efectuarea finisajelor. Sperăm că lucrurile vor continua într-un ritm alert astfel încât, la toamnă, odată cu începerea viitorului an de învățământ, să putem pune la dispoziția cetățenilor din cartierul Viitorului, această nouă și modernă grădiniță, unde copiii să poată lua un prim contact cu sistemul educațional în cele mai bune condiții”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Potrivit acestuia, grădinița va avea inclusiv un lift exterior, dar și o curte în care vor exista zone pentru joacă, dotate cu mobilier și echipament specificic, dar și gazon. Investiția este cu atât mai importantă cu cât ea prevede nu doar construirea și echiparea corespunzătoare a acestei noi grădinițe, ci și reabilitarea infrastructurii rutiere și pietonale din zonă, pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, între perimetrul cuprins între străzile Tineretului și Viitorului, precum și construirea unui nou loc de joacă pentru copiii din cartierul Viitorului.

Numele acestui nou obiectiv pare să fie unul predestinat, deoarece odată cu implementarea proiectului, standardele educaționale din cadrul acestei grădinițe le va permite educatorilor, dar mai ales preșcolarilor să deruleze activități cu un impact semnificativ în viitorul educațional al acestora. ”Modernizarea sistemului educațional reprezintă unul din obiectivele principale ale mandatului meu și privesc spre nevoile sistemului educațional nu doar ca primar, ci și ca dascăl de profesie și, de asemenea, ca părinte. De aceea, știu că viitorul copiilor noștri este în strânsă concordanță cu felul în care ne ocupăm de educația lor și, în acest context, mi-am propus să acord o atenție specială modernizării întregului sistem educațional din municipiul Lupeni. Sigur că acest obiectiv presupune fonduri semnificative, pe care nu le putem asigura doar de la bugetul local și de aceea ne-am propus să atragem cât mai multe resurse financiare europene pentru a derula investițiile necesare în educație în municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În acest context, fondurile necesare pentru implementarea acestui proiect, care se ridică potrivit prevederilor din contractul de execuție, la suma de 9.457.471,96 lei, vin în bună parte de la Uniunea Europeană, prin Axa 13 de finanțare din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

”Întrucât îmi doresc să facem cât mai multe investiții în municipiul Lupeni, cu scopul dezvoltării localității noastre pe toate planurile, atât în domeniul educațional, prin modernizarea instituțiilor de învățământ și dotarea acestora cu echipamente moderne și performante, cât și în domeniul sănătății, al infrastructurii dar și a parcurilor și locurilor de joacă și de relaxare din ora, am depus, în toți acești ani, zeci de proiecte realizate împreună cu echipa din cadrul Primăriei municipiului Lupeni, la diferite instituții de finanțare, în special pentru accesarea de fonduri europene. Iată că deja începem să și culegem roadele acestei munci și prin implementarea tuturor acestor proiecte, ne dorim să oferim un grad ridicat al calității vieții cetățenilor din municipiul Lupeni. Vă asigur că și în continuare vom acționa în această direcție ”, a mai spus primarul Lucian Resmeriță.