Campionii ”Cupei Parâng” la gimnastică aerobică, premiați în gala campionilor de la Petroșani

Home Educație Campionii ”Cupei Parâng” la gimnastică aerobică, premiați în gala campionilor de la Petroșani
Campionii ”Cupei Parâng” la gimnastică aerobică, premiați în gala campionilor de la Petroșani

S-a scurs deja un deceniu și jumătate de când munca pasionatului dascăl Adriana Popa, cea care coordonează secția de gimnastică aerobică de la Clubul copiilor din Petroșani, este an de an materializată de pasionații săi sportivi în zeci de medalii și diplome cucerite la una din cele mai apreciate competiții naționale ale acestei frumoase discipline sportive: ”Cupa Parâng”.

Evenimentul, ajuns la cea de XIV-a ediție a fost reluat anul acesta (după ce în 2020 a fost anulat din pricina pandemiei), chiar dacă cei 180 de sportivi participanți, reprezentând 10 cluburi sportive din întreaga țară, au evoluat separat, în fața camerelor de luat vederi, iar concursul propriu-zis a avut loc în sistem on-line. Chiar și în aceste condiții, gimnaștii din Petroșani au avut o prestație excelentă, adunând în palmaresul performanțelor clubului, doar la această întrecere sportivă, 23 de locuri I, 5 locuri II și 2 locuri III.

Din fericire, odată cu ridicarea parțială a restricțiilor impuse de pandemia sanitară, grație unui efort comun depus de Clubul copiilor Valea Jiului, Primăria municipiului Petroșani, CAR Parângul IFN Petroșani, împreună cu părinții gimnastelor din echipa coordonată de prof. Adriana Popa, zilele acestea, în avanpremiera Zilei Internaționale a Copiilor, s-a putut desfășura o excepțională gală a campionilor ”Cupei Parâng” (ediția a XIV-a) de la Petroșani. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 29 mai 2021 la sala teatrului din Petroșani, unde cei 30 de sportivi laureați ai acestei competiții au fost premiați pentru rezultatele lor deosebite. Pentru această ceremonie, pe scenă au urcat, alături de sportivi și de antrenorul lor, primarul Tiberiu Iacob Ridzi, directorul Clubului copiilor Valea Jiului, prof. Cosmin Kiss și ec. Răzvan Maghiar, reprezentantul CAR Parîngul IFN (sponsorul oficial al competiției din acest an, instituție condusă de președintele dr.ing. Dumitru Negoi Răscolean).

Cuvinte frumoase, dar și medalii, diplome, cupe și cadouri pentru toți gimnaștii premianți au încununat această emoționantă gală de premiere, organizată ”ca la carte” la Petroșani. ”Doresc să adresez cele mai sincere felicitări talentaților sportivi pentru rezultatele excepționale obținute, felicitări doamnei profesor – coordonator Adriana Popa pentru întreaga implicare și muncă depusă, felicitări tuturor celor care se ocupă de acești copii minunați, domnului director Cosmin Kiss și, nu în ultimul rând, părinților și bunicilor care le sunt un sprijin extraordinar! Chiar dacă s-a desfășurat în condiții dificile, impuse de situația pandemică, ediția din acest an a Concursului Național de Gimnastică Aerobică „Cupa Parâng”, la care au luat parte aproape 180 de sportivi din întreaga țară, s-a dovedit un real succes și este o confirmare a faptului că numărul celor care doresc să facă sport şi performanţă este din ce în ce mai mare. În ceea ce mă privește, am susținut mereu sportul, am sprijinit și voi sprijini întotdeauna activitatea sportivă și nu pot decât să fiu fericit că acești copii fac și performanță, aici, la Clubul Copiilor Valea Jiului – Petroșani, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, a îndrumătorilor și șlefuitorilor de talente”, a spus, în discursul său, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Același mesaj de mulțumire, adresat tuturor celor care au făcut posibilă menținerea acestei frumoase tradiții sportive la Petroșani și același mesaj de felicitări pentru cei care au adus, din nou, faima școlii de gimnastică aerobică de la Clubul copiilor, în România a fost transmis de prof. Cosmin Kiss, în timp ce reprezentantul CAR Parângul, ec. Răzvan Maghiar a dat asigurări că instituția pe care o reprezintă este și rămâne un partener de nădejde al sportului, educației și comunității.

Pentru atitudinea lor activă și sprijinul constant acordat secției de gimnastică aerobică de la Petroșani, oficialitățile menționate au primit, la rândul lor, din partea organizatorilor, diplome de excelență.

Ca o adevărată gală a campionilor Festivitatea de premiere a participanților la ediția din acest an a ”Cupei Parâng”, aceasta a fost dublată de o festivitate specială, dedicată valoroaselor gimnaste Alexandra Burjan și Adelina Ene Filip, pentru care, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, activitatea sportivă în cadrul acestui club a ajuns la final. ”Ne despărțim cu mare emoție de aceste gimnaste valoroase din lotul nostru. De-a lungul activității lor, ele au adunat, împreună cu echipa, rezultate de excepție, fiind multiple laureate ale concursurilor naționale și internaționale la care au participat. Din păcate, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, activitatea lor competițională încetează și ele vor trebui să-și aleagă un alt drum. Probabil că vor opta să-și continue activitatea sportivă la instituții de profil superior sau vor alege un alt drum în viață. Noi le mulțumim pentru rolul pe care l-au avut în cadrul lotului nostru și pentru performanțele aduse sportului din Valea Jiului”, spune prof. Adriana Popa.

Pentru că de cele mai multe ori, drumul spre performanță al acestor sportivi este însoțit nu doar de efortul antrenorilor, ci și de sprijinul părinților, în mod simbolic, la gala campionilor Cupei Parâng, au fost premiați și doi reprezentanți ai acestora: Mariana Ene Filip și Alexandru Burjan.

Desigur, încununând emoția unui eveniment de excepție, ”marele premiu” i-a revenit celei care este nu doar antrenorul secției de gimnastică aerobică de la Petroșani, ci și liantul unui lot de sportivi care, an de an, generează performanțe de certă valoare, ducând faima școlii de gimnastică aerobică de la Petroșani, peste tot în țară și în lume. Iar pentru prof. Adriana Popa, căci despre domnia sa este vorba, ”marele premiu” nu este o cupă, o medalie sau o diplomă, ci el constă în lacrimile de fericire ale elevilor săi, în îmbrățișările calde ale acestora și în respectul unei întregi comunități care-i apreciază și recunoaște activitatea.