”Pianul de sub stele”, concert de vis în Paradis !

Home Cultură ”Pianul de sub stele”, concert de vis în Paradis !
”Pianul de sub stele”, concert de vis în Paradis !

Nici cuvintele, nici imaginile și cred că nici măcar filmările nu pot descrie cu adevărat regalul artistic pe care l-a dăruit pianistul Aurelian Epuraș celor care și-au oferit privilegiul de a participa la concertul pianului de sub… stele.

Sigur că, atât pentru valorosul artist dinPetroșani, cât și pentru cei câteva sute de prieteni și admiratori ai acestuia, provocarea de a fi parte a unui eveniment cultural-artistic unic, la peste 1700 de metri altitudine, în inima Munților Șureanu, pe malul iezerului glaciar cu același nume, se anunța  una de excepție. Nimeni nu putea însă să își imagineze că aici, în catedrala de sub stele, într-un loc cu adevărat paradiziac, pe care organizatorii evenimentului au reușit să-l transforme într-o fabuloasă ”sală” de concert , Aurelian Epuraș va face ca sunetul muzicii să fie absolut dumnezeiesc. Sau că poeziile scrise de Anca Ciolca ori Mariana Ghicioi vor avea aici, în interpretarea actorilor Marian Politic și Cosmin Rădescu, impactul unui veritabil balsam pentru suflet.

Însă, grație artiștilor, organizatorilor și publicului, ”Pianul de sub stele” s-a dovedit a fi realmente un concert de vis în Paradis ! Un concert în care mâinile de aur ale artistului Aurelian Epuraș au mângâiat cu dragoste clapele pianului, făcând ca piese precum ”Love story” (a lui Fransis Lai), ”La vie en rose” (a lui Edith Piaf), ”Besame mucho” (a lui Consuelo Velasques), ”Hello, Dolly” (a lui Jerry Herman), ”Over the Rainbow” (a lui Harold Arlen), ”Sous le ciel de Paris” (a lui Hubert Giraoud), ”La valse d`Amelie” (a lui Yann Tiersen), dar mai ales ”Ziduri”, ”Stele” ori ”Ultimul vals”, compoziții ce-i aparțin acestui minunat artist, să poarte publicul până la stele și înapoi, în cea mai frumoasă ”declarație de dragoste” pe care muzica o poate transmite oamenilor. În plus, evenimentul a mai consemnat o premieră, atât pentru Aurelian Epuraș, cât și pentru prietenii săi și pentru publicul său. O premieră în care vocea artistului a dublat emoția piesei sale intitulate ”Mi-e dor de tine”, adusă pentru prima oară în fața publicului.

”Pianul de sub stele” nu a fost numai un concert artistic de excepție al unui artist de excepție, ci însăși dovada faptului că, acolo unde e dragoste, unde există prieteni și unde există Dumnezeu, nimic nu e imposibil și totul este miraculos ! Ca-n Paradis !

Felicitări, Aurelian Epuraș pentru acest regal artistic și mulțumiri tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment de excepție: Lions Club Via Regis Petroșani (președinte: Aurelian Nicola), CAR Parîngul IFN Petroșani (președinte: Dumitru Răscolean), Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” Petroșani (Cosmin Rădescu, Marian Politic ș.a.), Aztek Caffe Petroșani (Manuela și Alin Crișan), Asociația Fabrica de pian (președinte, Aurelian Epuraș), Cabana Șureanu și ziarul ”Exclusiv”.