Bilanț la Prefectura Hunedoara privind stadiul de implementare a proiectelor publice din județ

Home Administrație Bilanț la Prefectura Hunedoara privind stadiul de implementare a proiectelor publice din județ
Bilanț la Prefectura Hunedoara privind stadiul de implementare a proiectelor publice din județ

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, împreună cu echipa sa din conducerea Instituției Prefectului au prezentat astăzi, la Deva, în cadrul unei conferințe de presă, o analiză privind stadiul implementării în județul Hunedoara a proiectelor finanțate din fonduri europene și guvernamentale.

Potrivit cifrelor prezentate de prefect, în județul Hunedoara un număr de 20 de Unități Administrativ Teritoriale au semnat proiecte finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, în sumă totală de 1.403 milioane lei. Aceste proiecte se află în diferite stadii de implementare, însă absorbția resurselor financiare contractate este una destul de redusă, cifrându-se la 158 milioane lei, corespunzător unui un grad de absorbție de 11,26%.

În același timp, 67 de Unități administrativ Teritoriale din județul Hunedoara au semnat un număr de 465 proiecte de investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (etapele I și II), gradul total de realizare fizică a acestora fiind de 75,2%, iar gradul de absorbție a fondurilor puse la dispoziție fiind de 70%.

Similar, pentru dezvoltarea agriculturii și sprijinirea fermierilor, în județul Hunedoara, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), au fost obținute proiecte în valoare totală de peste 51 milioane lei, gradul de absorbție a acestora fiind de aproape 77%.

Prefectul Călin Petru Marian le-a transmis tuturor primarilor și întreprinzătorilor implicați în derularea acestor tipuri de proiecte, fie ele cu fonduri europene sau cu fonduri de la Guvernul României, că instituția pe care o conduce le acordă întreg sprijinul instituțional pentru ca obiectivele vizate prin implementarea acestor proiecte de investiții să fie finalizate la termenele propuse și aprobate. „Dezvoltarea județului Hunedoara trebuie să fie o prioritate pentru noi toți, fie că suntem autorități locale sau conducători de instituții locale ori județene. Să ne facem datoria față de locuitorii Hunedoarei, în slujba cărora suntem! Finalizarea proiectelor existente și realizarea unor noi obiective de investiții va duce la dezvoltarea județului nostru. Important este să muncim fiecare, cu seriozitate, la locul nostru de muncă”, a declarat prefectul Călin Petru Marian