Doi elevi din Petroșani în finala concursului național de robotică Nextlab

Doi elevi ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani au reușit performanța de a se califica la faza finală a concursului național de robotică Nextlab.tech. Este vorba de elevul Zsolt Kutasi din clasa a VII-a M de la Școala Gimnazială Avram Stanca Petroșani – secția maghiară și elevul Antoniu Szedlacsek din clasa a X-a a CNME Petroșani. Aceștia au parcurs lecțiile online oferite de platforma Nextlab.tech, la final au susținut un test în urma căruia au fost selectați pentru etapa finală a competiției.

Pentru această performanță cei doi elevi pasionați de robotică au au primit și câte un kit gratuit de robotică oferit de Banca Comercială Română.

De asemenea elevii calificați în faza finală a concursului de robotică Nextlab.tech vor parcurge o serie de cursuri online săptămânale, având ca scop construirea unui robot pe baza kit-ului oferit de organizatori. Pentru concurenți vor fi organizate sesiuni gratuite de asistență (roboajutor) online.

La acest concurs au participat peste 1700 de elevi din țară, iar din județul Hunedoara sunt calificați 17 elevi, cei doi elevi ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani fiind singurii din Valea Jiului care s-au calificat pentru finala națională.

Felicitări și succes în continuare !