Instituţiile de învăţământ din Petroșani sunt pregătite pentru noul an şcolar

Home Administrație Instituţiile de învăţământ din Petroșani sunt pregătite pentru noul an şcolar
Instituţiile de învăţământ din Petroșani sunt pregătite pentru noul an şcolar

Directorii unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Petroșani au avut, în cursul zilei de 7 septembrie 2021, o întrevedere cu reprezentanții administrației publice locale, în cadrul căreia au fost analizate o serie de aspecte deosebit de importante, cu privire la pregătirea școlilor din Petroșani pentru începerea noului an școlar.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, împreună cu viceprimarul Mariana Ghioc, au discutat situația fiecărei unități de învățământ cu directorii acestora, concluzia fiind aceea că nu există probleme semnificative în cadrul liceelor, școlilor și grădinițelor din Petroșani, care-și pot deschide porțile în siguranță, odată cu începerea anului școlar 2021-2022. ”Pot să vă asigur că unitățile de învățământ sunt pregătite să primească elevii, s-au efectuat lucrările de igienizare, iar anul școlar va debuta în condiții optime. Administrația publică locală a acordat întregul sprijin și suport directorilor de școli, licee și grădinițe de pe raza localității, iar prin intermediul angajaților DADPP am amenajat curțile unităților de învățământ școlar și preșcolar din Petroșani. Prioritatea noastră, a celor din administrația locală, este ca elevii să își desfășoare activitatea educațională într-un mediu propice, care să le asigure o dezvoltare armonioasă. Directorii unităților școlare m-au asigurat că nu sunt probleme deosebite, iar ultimele pregătiri sunt aproape de final”, a declarat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

De asemenea, în cadrul acestei ședințe de lucru a fost stabilită și modalitatea în care urmează să fie organizate ceremoniile de deschidere a noului an școlar, având în vedere că în contextul situației generate de criza sanitară, o festivitate comună, așa cum s-a procedat în ultimii ani la Petroșani, nu va putea fi organizată anul acesta în Parcul Central din municipiul Petroșani. În acest condiții, s-a convenit că fiecare unitate de învățământ își va organiza propria manifestare, în curtea școlii.

Pentru școlile generale, ceremoniile de deschidere a noului an școlar sunt programate după cum urmează:
* Școala ”Avram Stanca” – ora 9.00,
* Școala ”I.G.Duca” – ora 9.30
* Școala ”Carmen Sylva” – ora 10.00
* Școala Gimnazială nr. 7 – ora 10.30
* Școala Gimnazială nr. 2 – ora 11.00
În ceea ce privește liceele și colegiile, precum și grădinițele de pe raza municipiului Petroșani, programul ceremoniilor de deschidere va fi comunicat de conducerea unităților respective.