Înot de 18 ore împotriva curentului, pe Dunăre, o nouă premieră de ”Cartea Recordurilor” consemnată de Avram Iancu

Home Stiri la zi Înot de 18 ore împotriva curentului, pe Dunăre, o nouă premieră de ”Cartea Recordurilor” consemnată de Avram Iancu
Înot de 18 ore împotriva curentului, pe Dunăre, o nouă premieră de ”Cartea Recordurilor” consemnată de Avram Iancu

Cu toate că, în multe domenii se spune că nu e tocmai bine să înoți contra curentului, în materie de sport, remarcabilul înotător român ce poartă numele eroului național Avram Iancu, a dovedit încă o dată că nimic nu este imposibil, atunci când ai curaj, determinare și credință.

Zilele acestea, sportivul Avram Iancu a reușit să-și treacă în palmaresul său de excepție o nouă performanță remarcabilă la nivel mondial, fiind primul înotător care a reușit să parcurgă 26 de kilometri pe Dunăre, înotând împotriva curentului, într-un efort uriaș care s-a încheiat după 18 ore și 20 de minute. Aventura sa a început la mijlocul săptămânii care se încheie, mai exact miercuri dimineață, de la Barajul Porțile de Fier II, și s-a încheiat după 18 ore de înot continuu, cursa fiind așa cum recunoaște Avram Iancu, una extrem de dificilă.

Din fericire, cea mai dificilă noapte din viața temerarului nostru sportiv s-a încheiat și cu un nou record mondial, pentru a cărui omologare în Cartea Recordurilor, doi observatori internaționali, unul din România și un altul din Serbia, au înregistrat în mod oficiali toți parametri cursei.

”A fost cu totul și cu totul deosebit, chiar dacă a fost mai solicitant ca niciodată și chiar dacă a fost o cursă cu un parcurs total necunoscut și pentru mine. Înotul împotriva curentului nu-ți permite nici un minut de relaxare. Mă bucur că am reușit să duc la capăt această cursă și că am putut fi deschizător de drum în înotul împotriva curentului în ape libere. A fost cea mai grea noapte din viața mea, dar sunt extrem de fericit că am reușit să consemnez această nouă premieră mondială pentru România”, a declarat sportivul Avram Iancu.

Acesta a luat decizia, împreună cu staff-ul său și cu echipa de sponsori și susținători, de a face această cursă în premieră mondială, după ce dorința sa de a încerca să doboare recordul mondial de înot în ape fără curenți, a fost zădărnicită anul acesta de condițiile meteo nefavorabile de pe lacul Balaton, care nu au mai permis desfășurarea în siguranță a acestei curse.