Bucuria de a face sport – premiul cel mai mare la ediția 2021 a Cupei Parâng la cros

Home Stiri la zi Bucuria de a face sport – premiul cel mai mare la ediția 2021 a Cupei Parâng la cros
Bucuria de a face sport – premiul cel mai mare la ediția 2021 a Cupei Parâng la cros

După un an dificil, în care pandemia a pus stavilă și competițiilor sportive destinate copiilor, vestea că în acest an competiția de cros ”Cupa Parângul” poate avea loc a adus un val de bucurie pentru sportivii secției de atletism de la CSM Jiul Petroșani.

Așa se face că ediția a III-a competiției, care a avut loc zilele trecute, pe pista de atletism de pe stadionul ”Petre Libardi” din Petroșani a reunit la start aproape 100 de competitori, copii pasionați de alergare și dornici să-și măsoare pregătirea într-o astfel de competiție. Aceștia și-au disputat premiile puse în joc pe 6 categorii de vârstă, cu tot atâtea probe diferite, iar primii trei clasați de la toate categoriile de concurs au fost răsplătiți cu diplome, medalii, cupe dar și premii constând în diverse materiale sportive. Premii au fost însă oferite și celorlalți participanți, care au fost înscriși într-o tombolă cu premii. ”Cel mai important premiu a fost însă bucuria de a face sport, după un an dificil în care copiii au muncit mult la antrenamente și simțeau foarte mult nevoia unei întreceri sportive. Sunt mândră de toți elevii mei care au concurat în ediția din acest an a Cupei Parâng și le mulțumesc pentru perseverență, disciplină și pasiune, elemente care au stat la baza succesului înregistrat la acest concurs de cros”, a declarat Daniela Vasiloancă, antrenorul secției de atletism de la CSM Jiul Petroșani.

Potrivit rezultatelor consemnate la cea de-a III-a ediție a Cupei Parângul la cros, pe podium au urcat următorii concurenți:

  • Categoria I: Alessia Dadalig – Locul I; Nicole Bialus – Locul II; Maria Lutaș – Locul III;
  • Categoria a II-a: Eduard Birc – Locul I; Tudor Dadalig – Locul II; Alex Călugăru – Locul III;
  • Categoria a III-a: Sofia Lukacs – Locul I; Irina Bercea – Locul II; Cristina Panaite – Locul III;
  • Categoria a IV-a: Denis Cervicesu – Locul I; Ionuț Zapacinski – Locul II; Darius Kozman – Locul III;

La această competiție a fost prezent și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi care s-a declarat încântat de evoluția atleților de la CSM Jiul Petroșani. ”Împreună cu doamna viceprimar Mariana Ghioc am fost alături de micii și ambițioșii alergători care s-au înscris la startul celei de-a treia ediții a Cupei Parâng la Cros, competiție organizată de Secția de Atletism a CSM Jiul Petroșani, prin doamna antrenor Daniela Vasiloancă. Adresez cele mai sincere felicitări tuturor copiilor, care au dovedit determinare, ambiție și multă seriozitate, antrenorilor, organizatorilor acestui concurs precum și părinților pentru întreaga susținere și implicare”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a dat asigurări că administrația locală de la Petroșani va acorda în continuare întreaga susținere pentru extinderea mișcării sportive în rândul copiilor, activitatea fizică fiind esențială pentru dezvoltarea fizică și emoțională armonioasă a copiilor.

Sportivii secției de atletism a CSM Jiul Petroșani au mai reușit, anul acesta, să obțină și alte rezultate meritorii la diverse competiții care au avut loc în țară. ”Sofi Lukacs s-a clasat, pe locul I la competiția de alergare pe distanța de 200 metri, în cadrul unui concurs organizat de Asociația Județeană de Atletism Timiș, în luna iunie. la aceeași competiție, Alessia Dadalig s-a clasat pe locul al doilea, tot la 200 de metri, iar Ema Răspopa a încheiat proba de 400 metri alergare din același concurs de la Timișoara, pe locul al III-lea”, spune Daniela Vasiloancă, antrenorul secției de atletism de la CSM Jiul Petroșani.