Dacian Cioloș este noul președinte al USR-PLUS

Home Politică Dacian Cioloș este noul președinte al USR-PLUS
Dacian Cioloș este noul președinte al USR-PLUS

Cu o diferență de 700 de voturi în fața contracandidatului său, Dacian Cioloș a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al USR-PLUS. Acesta a obținut, în al doilea tur de scrutin, 19.603 de voturi (50.9%), în timp ce fostul președinte al acestei formațiuni politice, Dan Barna a primit 18.908 de voturi (49.1%).

Rezultatul alegerilor interne, în format online, urmează să fie supus validării în Congresul USR PLUS, care se desfășoară sâmbătă, 2 octombrie 2021, la București.

Noul lider al USR-PLUS spune că, sub conducerea sa, USR-PLUS va deveni o singură echipă politică, puternică și unită. ”Le mulțumesc celor aproape 40.000 de colegi din USR PLUS care au votat la aceste alegeri interne pentru alegerea președintelui partidului. Îi mulțumesc și lui Dan Barna, pentru că a crezut în această fuziune și pentru tot efortul depus în calitate de copreședinte al Alianței și al partidului. Am candidat cu credința că Uniți Reușim și nu voi abdica de la ea nicio clipă”, a declarat Dacian Cioloș.

Noul președinte al USR-PLUS a reafirmat însă că revenirea acestui partid la guvernare, alături de PNL și UDMR rămâne condiționată de plecarea premierului Florin Cîțu din fruntea Guvernului. ”Suntem într-o criză politică ce va defini România anilor care urmează și trebuie să fim pregătiți și coerenți pentru orice scenariu imediat. Poziția USR PLUS și nu se va schimba: intrăm într-un guvern cu PNL și UDMR fără Florin Cîțu. Și, în același timp, să ne pregătim intern pentru alegerile din 2024 în care USR PLUS trebuie să câștige președinția și Parlamentul, pentru a-și impune reformele pentru care eu și colegii mei am intrat în politică”, a mai spus președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș.