Primarul orașului Uricani este convins că Educația și dascălii sunt și rămân factori esențiali în dezvoltarea comunității locale

Pentru administrația publică locală din orașul Uricani și, în mod special, pentru primarul Dănuț Buhăescu, domeniul Educației este unul nu doar prioritar, ci esențial în abordarea relației cu dascălii și elevii.

În acest context, Ziua Internațională a Educației reprezintă pentru edilul din Uricani încă un prilej de a-și reafirma convingerea că parteneriatul administrației locale cu corpul profesoral de la toate unitățile de învățământ din orașul Uricani este unul foarte important. ”Dascălii sunt piatra de temelie a oricărei comunități, iar noi la Uricani nu doar că știm acest lucru, dar îl și respectăm la valoarea binemeritată. Primăria și Consiliul local al orașului Uricani au fost mereu alături de cadrele didactice, la solicitările cărora am răspuns de fiecare dată cu celeritate și responsabilitate. Personal, sunt onorat și mă mândresc că avem la toate unitățile de învățământ din orașul nostru dascăli de excepție, formatori de caractere și oameni dedicați acestei nobile misiuni de educare a tinerei generații. Mă bucur de relația excepțională pe care o avem cu toți cei care reprezintă sectorul Educației din orașul Uricani și-i asigur că ne propunem să acționăm în așa fel încât lucrurile să continue doar în această direcție. Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației vreau să le transmit doamnelor și domnilor profesori din orașul Uricani mulțumirile mele publice, în numele administrației pe care o conduc, pentru efortul lor de a ține cât mai sus ștacheta Educației în orașul Uricani. Le doresc să aibă parte, în primul rând, de sănătate, de putere de muncă, de cât mai multe satisfacții în plan profesional și personal și-i asigur că Primăria orașului Uricani le este permanent un partener devotat”, spune Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta apreciază faptul că, în ultimii ani, în care întregul sistem educațional din România a avut de suferit de pe urma pandemiei, la Uricani profesorii au reușit, într-un permanent parteneriat cu școala și administrația, să se organizeze și să acționeze în așa fel încât elevii să beneficieze de suportul necesar pentru a-și continua în bune condiții pregătirea școlară, atât la clasă cât și în mediul online. În același timp, primarul orașului Uricani este convins că pregătirea corespunzătoare a copiilor și tinerilor pentru viață trebuie să se desfășoare, cu preponderență, la școală, iar pentru acest deziderat Dănuț Buhăescu spune că autoritățile locale au făcut și fac tot ceea ce trebuie pentru a asigura nu doar buna funcționare a școlilor, ci și permanenta modernizare a infrastructurii de învățământ. ”Noi am răspuns și în perioada pandemiei, tuturor cerințelor legale cu privire la asigurarea măsurilor de protecție sanitară, tuturor cerințelor primite de la conducerea unităților de învățământ și de la corpul profesoral. În același timp, am acționat în așa fel încât grădinițele, școlile și liceul din orașul nostru să fie incluse în ample programe de modernizare. Am depus o seamă de proiecte în această direcție și am accesat, după cum se știe, programe europene care ne-au adus finanțări importante pentru modernizarea Liceului Tehnologic ”Retezat”, unde pe lângă reabilitarea clădirii școlii și dotarea cu materiale didactice de ultimă generație, am obținut banii necesari pentru realizarea unor ateliere de practică în domeniul industriei prelucrării lemnului și industriei ospitalității, investiții care intră deja în implementare. Avem un alt proiect similar pentru modernizarea Școlii gimnaziale nr. 2, inclusiv pentru sala de sport, dar și alte proiecte care țin de modernizarea sistemului educațional din orașul nostru. Într-un fel, acesta este răspunsul administrației locale din orașul Uricani la solicitările profesorilor, ”cadoul” nostru pentru dascăli, dincolo de mulțumirile care li se cuvin zi de zi pentru munca lor ce se reflectă în rezultatele copiilor noștri”, a mai spus primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta dă asigurări că Primăria și Consiliul local al orașului Uricani rămân în continuare același partener serios, devotat și responsabil al corpului profesoral, cărora primarul Dănuț Buhăescu le transmite, din toată inima, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, un sincer și călduros La mulți ani !