Seniorii Educației de la Petroșani, distinși cu premii de onoare cu prilejul Zilei Educației

Home Educație Seniorii Educației de la Petroșani, distinși cu premii de onoare cu prilejul Zilei Educației
Seniorii Educației de la Petroșani, distinși cu premii de onoare cu prilejul Zilei Educației

Ziua Educației Naționale a oferit un bun prilej și reprezentanților comunității locale din municipiului Petroșani să-i omagieze pe dascăli, despre care primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că sunt, alături de părinți și bunici, cele mai importante persoane din viața noastră.

”Educatorii, învățătorii, profesorii deopotrivă sunt cei care au un rol determinant în pregătirea noastră pentru viață, pentru viitor. Influența pe care o are un dascăl asupra unui copil este eternă, acesta fiind cel care lasă amprente asupra educației copiilor. Fiecare copil poartă în suflet o vorbă, un gest, o învățătură a dascălului, pe care, ca adult o va transmite apoi mai departe copiilor săi”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În cinstea tuturor dascălilor din Petroșani, la Sala de Marmură a Primăriei din Petroșani a avut loc marți, 5 octombrie 2021, și o ceremonie în cadrul căreia, în mod simbolic, au fost premiate cadrele didactice de la unitățile de învățământ din localitate care, în acest an, au ieșit sau vor ieșila pensie, după o viață dedicată aceste nobile și importante profesii. Nu mai puțin de 25 de profesori se regăsesc în categoria acestor dascăli de onoare ai Petroșaniului. Estre vorba despre: Dorina Bucși-Velescu, Nadia Catrinescu, Liliana Mirela Călburean, Gheorghe Cimpu, Katalin Klara Feher, Mariana Forgaci, Zina Galeș, Lili Ghiban, Mia Maria Gruneanțu, Mihaela Guțan, Eleonora Helcovschi, Silvia Mîrza, Elena Mocanu, Georgeta Moga, Lucica Dina Muntean, Mariana Muntean, Vasile Pop, Leonica Popescu, Tamara Preda, Dorina Ragea, Claudia Roșia, Elisabeta Rovinar, Adina Stan, Adela Mariana Stănculescu și Atena Gabriela Vlăduceanu.

În rândul acestor oameni care au avut, de-a lungul unei cariere de peste patru decenii la catedră, un rol esențial nu doar în educarea a zeci de generații, ci și pe acela de lideri ai domeniului educațional din Valea Jiului, regăsim și foști directori de grădinițe, școli și licee, profesori cu performanțe remarcabile obținute în concursuri naționale și internaționale cu elevii pe care i-au pregătit de-a lungul timpului, personalități ale vieții publice locale și naționale și oameni care au fost și sunt repere ale calității profesionale și morale din comunitatea Petroșaniului și a Văii Jiului.

”Astăzi, mai mult decât oricând, se cuvine să le mulțumim în primul rând acestor dascăli de onoare, dar și tuturor cadrelor didactice din Petroșani pentru tot ceea ce au făcut și fac zi de zi, pentru întreaga activitate pusă în slujba educației și îi asigurăm de toată considerația și susținerea de care au nevoie pentru a-și desfășura activitatea didactică și pedagogică în cele mai bune condiții. Le doresc să fie sănătoși, să aibă putere de muncă, iar celor care s-au pensionat să le dea Dumnezeu viață lungă, plină de bucurii, alături de cei dragi!”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.