Ultima șansă pentru înscrierea la concursul de alergare ”Red Bull Outrun The Lift” din Parâng

Home Stiri la zi Ultima șansă pentru înscrierea la concursul de alergare ”Red Bull Outrun The Lift” din Parâng
Ultima șansă pentru înscrierea la concursul de alergare ”Red Bull Outrun The Lift” din Parâng

Peste 150 de sportivi din toată țară s-au înscris deja pentru a lua parte la unul dintre cele mai provocatoare concursuri de alergare montană, organizat de către Toma Coconea în stațiunea Parâng din Valea Jiului.

La cea de-a cincea ediție a competiției intitulate ”Red Bull Outrun The Lift”, Toma Coconea lansează provocarea către cei mai buni alergători montani din România și anul acesta de a-și măsura puterile cu telescaunul. Astfel, sportivii participanți vor înfrunta ascensiunea telescaunului stațiunii Parâng de la cota 1.070 la cota 1.685. Cei mai buni alergători trebuie să ajungă la finiș înaintea telescaunului, parcurgând distanța de 2,5km, cu o diferență de altitudine de 615m, în sub 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul de la start la finiș.

”Viteză, contratimp și un oponent mecanic – acestea îți vor fi obstacolele pe care anduranța ta va trebui să le depășească pentru a intra în istoria competiției. Până acum, s-au înscris în concurs 150 de sportivi, iar numărul maxim de locuri este în acest an este de 300. Și în acest an s-au înscris sportivi cu o formă fizică foarte bună și mă aștept ca și mai mulți participanți să depășească telescaunul. Sunt convins că în acest an vom avea și cel puțin două fete care vor bate telescaunul”, a declarat Toma Coconea, organizatorul acestui eveniment sportiv de excepție.

La edițiile precedente ale competiție, sute de iubitori ai alergărilor montane s-au încumetat să ”bată” telescaunul și să ajungă înaintea acestuia în satul de vacanță din Parâng, iar până acum 11 dintre aceștia au și reușit această incredibilă performanță. Cel mai bun timp și recordul de până acum, de 20 de minute și 26 secunde, îi aparține sportivului Gyorgy Szabolcs Istvan și a fost obținut la ediția din 2018 a competiției.

Pentru alergătorii montani care vor să se încumete la o astfel de provocare sportivă și premiile puse în joc de organizatori – Red Bull Events și Toma Coconea – sunt pe măsură: Locul I – 1500 lei, Locul II – 1000 de lei, Locul III – 500 de lei, atât la masculin, cât și la feminin.

Ultima zi de înscriere, posibilă exclusiv pe platforma web a competiției, este 7 octombrie 2021 ora 23:59. Organizatorii atrag atenția că înscrierea la fața locului nu este posibilă.

Ediția a V-a a concursului ”Red Bull Outrun The Lift” va avea loc sâmbătă, 9 octombrie 2021, startul urmând să fie dat la baza telescaunului vechi, de la ora 12.00, plecarea urmând să se facă pe grupe de câte 20 de concurenți.