CJH construiește o clădire nouă care va deservi temporar UPU Deva, urmând să devină Secție pentru Spitalizare de Zi a SJU Deva

Consiliul Județean Hunedoara, prin președintele Laurențiu Nistor, și asocierea formată din SC Valnel Construct SRL, în calitate de Lider, și SC Delta Dumar Proiect SRL, au semnat, astăzi, 12 octombrie, contractul pentru Proiectarea și Execuția la obiectivul ”Construire clădire pentru Secția Spitalizare de Zi cu folosință temporară pentru Unitatea de Primiri Urgențe”. Investiția va fi realizată din fonduri provenite din bugetul propriu.

Contractul prevede elaborarea proiectului tehnic de execuție, a documentațiilor care însoțesc proiectul tehnic, certificarea performanței energetice și auditul energetic al clădirilor, acordarea de asistență tehnică pe durata derulării proiectului, organizarea de șantier și lucrări de construcții și instalații. Valoarea contractului de proiectare și execuție se ridică la 4.259.300,55 lei (cu TVA inclus).

Clădirea va găzdui temporar Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Deva, care va fi relocată pe perioada derulării proiectului finanțat din fonduri europene, prin care se modernizează și extinde UPU actual. Practic, este vorba despre mutarea temporară a întregii activități de primiri urgențe într-un corp nou de clădire independent de ansamblul de construcții existent.

Noua construcție va fi ridicată la limita incintei spitalului devean, pe un teren cuprins între b-dul 22 Decembrie și incintă. După mutarea UPU în spațiul modernizat, construcția va găzdui Secția Spitalizare de Zi a SJU Deva. ”Prin această nouă investiție îndeplinim un obiectiv strategic al Consiliului Județean Hunedoara, acela de creștere a accesibilității serviciilor de sănătate comunitare și a celor de nivel secundar prin îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență în cadrul UPU Deva. Pe termen lung, clădirea pe care o ridicăm acum va asigura, în condiții optime, primirea pacienților care necesită spitalizări de zi” a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Termenul de predare a proiectului tehnic este de 30 de zile de la data emiterii Autorizației de Construire. Pentru ridicarea clădirii, constructorul are la dispoziție un termen de 4 luni de la data începerii lucrărilor de execuție.