Parcul din curtea Spitalului de Urgență din Petroșani va fi reabilitat de voluntari

Home Stiri la zi Parcul din curtea Spitalului de Urgență din Petroșani va fi reabilitat de voluntari
Parcul din curtea Spitalului de Urgență din Petroșani va fi reabilitat de voluntari

Voluntari ai Asociației Kandila și Asociației Urban Lab din Petroșani și-au asumat misiunea de a reabilita, în perioada imediat următoare, parcul din curtea Spitalului de Urgență din Petroșani. Proiectul acestora este susținut de OMV Petrom România care a finanțat proiectul depus de cele două asociații din Valea Jiului, cu suma de 4000 de lei.

Proiectul intitulat ”Sănătate verde” a fost conceput de Asociația Kandila, cu sprijinul celor de la asociația parteneră Urban Lab și își propune ca, în decurs de o săptămână să readucă la viață micul parc situat în apropierea Serviciului de Ambulanță, care să fie pusă mai apoi la dispoziția pacienților de la Spitalul de Urgență Petroșani, astfel încât aceștia să se poată bucura și de un spațiu de relaxare în aer liber, dar și de un loc de întâlnire cu aparținătorii, în condițiile în care, din pricina măsurilor de combatere a epidemiei virale, accesul vizitatorilor în saloanele din Spital este interzis.

Coordonatorul acestui proiect, Alexandru Kelemen – președintele Asociației Kandila, spune că proiectul va fi realizat exclusiv pe bază de voluntariat, astfel încât toți cei care doresc să dea o mână de ajutor sunt bine veniți alături de voluntarii celor două asociații care și-au asumat dezvoltarea acestui proiect civic. ”În aceste momente, sistemul medical are nevoie de ajutor din mai multe direcții și ceea ce noi vrem să facem este să redăm zona din curtea interioară a Spitalului de Urgență din Petroșani bolnavilor, da și celor ce vor veni în vizită la ei prin regenerarea spațiul verde din acest mic parc, cu ajutorul voluntarilor pe care-i așteptăm să ni se alăture”, a declarat Alexandru Kelemen.

În opinia directorului SUP, dr. Alin Vasilescu inițiativa celor de la asociațiile Kandila și Urban Lab este una apreciabilă, cu atât mai mult cu cât ea vine în completarea altor investiții care vizează transformarea unității medicale din Petroșani. ”Cred că este un proiect important, pentru că prin reamenajarea zonei verzi din spatele spitalului, se înlocuiește spațiul pe care l-am pierdut prin construcția clădirii noi din fața spitalului, iar după reabilitarea acestui parc, pacienți noștri vor avea posibilitatea de a lua o gură de aer”, a declarat dr. Alin Vasilescu, managerul SUP.

În plus, proiectul ”Sănătate verde” completează proiectele de investiții care se derulează în prezent la Spitalul de Urgență din Petroșani, proiecte care vizează în primul rând modernizarea unității medicale, dar și amenajarea unor parcări publice și reabilitarea infrastructurii rutiere și pietonale din zonă, investiții derulate cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Petroșani.