Noaptea Albă a Galeriilor la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva

Home Cultură Noaptea Albă a Galeriilor la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva
Noaptea Albă a Galeriilor la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva

Galeria Națională de Artă Forma invită publicul, în zilele de 15, 16 și 17 octombrie, la un eveniment cultural deosebit, ”Noaptea Albă a Galeriilor” care permite iubitorilor de artă să viziteze spațiul expozițional într-un program special, cuprins între orele 10 și 22, pe toată perioada evenimentului.

Inițiat la București, în 2007, de către Asociația Ephemair, din 2016 evenimentul este organizat în parteneriat cu organizații locale din toată țara. În acest an, expoziții de artă vor avea loc, în cadrul acestui eveniment special, la Arad, Câmpulung, Cluj Napoca, Craiova, Deva, Mediaș, Reșița, Sibiu, Tg. Mureș și Timișoara.

La Deva, partener în organizarea acestui eveniment este și Consiliul județean Hunedoara, prin DGAMPT Hunedoara, instituție care coordonează Galeria de artă ”Forma”. Aici, publicul poate viziona expoziția aniversară de grafică și pictură „70” a artistei Doina REGHIȘ IONESCU. Pornind de la două concepte spațiu și lumină, alese în asociere, expoziția mărturie a celor 5 decenii de activitate artistică a artistei Doina Reghiș Ionescu, este o încercare de a retrasa calea facerii lumii din primele sale etape, cea a creării luminii și cea a astrelor. Artista și-a asumat dreptul de a concepe și crea în cadrele orizonturilor cosmice, propria constelație. Lucrările prezente pe simeze dezvăluie și comunică mai mult decât o expresie metaforică, o ideatică filosofică. Este un omagiu adus timpului și lumii cărora le aparținem, este traseul simțirii și gândirii unei artiste ce tinde să găsească în continuare resursele cerute de o biografie artistică îndelungată.

Expoziția poate fi vizitată până la data de 19 octombrie 2021.