Se caută soluții pentru deblocarea problemelor de la Secția Neonatologie a Spitalului de Urgență din Petroșani

Home Stiri la zi Se caută soluții pentru deblocarea problemelor de la Secția Neonatologie a Spitalului de Urgență din Petroșani
Se caută soluții pentru deblocarea problemelor de la Secția Neonatologie a Spitalului de Urgență din Petroșani

La Spitalul din Petroșani nu mai profesează niciun medic neonatolog, după pensionarea doctorului care deservea secția, iar situația este una îngrijorătoare, în condițiile în care unitatea medicală este cea mai mare din Valea Jiului, iar lunar aici se înregistrează 30, 40 sau chiar 50 de nașteri.

Managerul instituției medicale, dr. Alin Vasilescu caută acum soluții pentru deblocarea situației de la Compartimentul de Neonatologie al Spitalului de Urgență Petroșani. În acest context, zilele acestea a avut loc și o întâlnire a conducerii SUP cu prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Adrian David și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

”Căutăm soluții pentru a rezolva cumva și această situație. După întâlnirea pe care am avut-o cu domnul prefect, domnul primar și domnul director al CAS Hunedoara, s-au conturat câteva posibilități care pot fi puse în practică în cel mai scurt timp, astfel încât situația să poată fi deblocată, secția să își poată relua activitatea, iar urgențele în domeniu să nu mai fie redirecționate spre alte unități sanitare”, arată dr. Alin Vasilescu, managerul SUP.