Patru noi invenții ale cercetătorilor de la INSEMEX Petroșani, premiate la Salonul International de Inventii si Inovatii “Traian Vuia” Timisoara 2021

Home Economie Patru noi invenții ale cercetătorilor de la INSEMEX Petroșani, premiate la Salonul International de Inventii si Inovatii “Traian Vuia” Timisoara 2021
Patru noi invenții ale cercetătorilor de la INSEMEX Petroșani, premiate la Salonul International de Inventii si Inovatii “Traian Vuia” Timisoara 2021

O nouă serie de patru invenții aparținând unor grupuri de cercetători de la INCD-INSEMEX Petroșani au fost apreciate în cadrul Salonului International de Invenții și Inovații “Traian Vuia” Timișoara 2021.

Desfășurat în perioada 12-14 octombrie 2021, în organizarea Societății Inventatorilor din Banat Timișoara (președinte ing. Remi Rădulescu) în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, USAMVB, Continental Automotive și TVR Timișoara, Salonul International de Invenții și Inovații “Traian Vuia” Timișoara 2021 a adus în atenție 350 de invenții din 14 clase, respectiv: medicină, agricultură, mediu, alimentație, electronică și electrotehnică, tehnic, mecanic sau paramedicină etc., create de inventatori din 6 țări: Ungaria, Serbia, Germania, Siria, România și Moldova.

Componența juriului a fost alcătuită din inventatori și cercetători, specializați pentru fiecare clasă de produs în parte. Criteriile de departajare au fost: noutate, aplicații, avantaje, preț, protecția mediului, impact social și economic. Deschiderea salonului, prezentarea invențiilor, jurizarea și festivitatea de premiere a avut loc online și a fost televizată în direct pe un post de televiziune local.

INCD INSEMEX Petroșani a participat la aceasta manifestare științifică cu 4 invenții, toate fiind premiate, institutul din Valea Jiului obținând de această dată două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.

Invențiile prezentate de cercetătorii de la INCD INSEMEX Petroșani, premiate de organizatorii Salonului International de Invenții și Inovații “Traian Vuia” Timișoara 2021 sunt următoarele:

  1. Stand computerizat pentru prepararea unui amestec de gaze inflamabile/toxice/asfixiante.
  2. Metodă de determinare invazivă continuă a vitezei aerului.
  3. Sistem de determinare continuă a vitezei aerului.
  4. Sistem scalabil specializat pentru verificarea parametrilor de funcționare pentru articole pirotehnice de uz profesional – Categoria F4.