Comunicat de presă lansare proiect ”Top Calificare pentru tinerii Neets”

Home Economie Comunicat de presă lansare proiect ”Top Calificare pentru tinerii Neets”
Comunicat de presă lansare proiect ”Top Calificare pentru tinerii Neets”

În data de joi-14.10.2021, ora 11:00, a avut loc conferința de lansare organizată pentru proiectul: “TOP CALIFICARE PENTRU TINERII NEETS”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 2: Îmbunatațirea situației tinerilor din categoria NEETs.

Evenimentul a avut loc online pe platforma Zoom, începând cu ora 11:00 și a marcat deschiderea oficială a proiectului. În cadrul evenimentului au fost prezentate pe scurt obiectivele, activitatile si rezultatele preconizate ale proiectului, cu accent pe serviciul de dezvoltare antreprenorială prin acordarea a două granturi de 25.000 euro pentru deschiderea a două afaceri.

Proiectul a fost semnat de EURO JOBS SRL cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la data de 15 septembrie 2021 și are o durată de 24 luni respectiv până la data de 16 septembrie 2023.

Este implementat de SC EURO JOBS SRL -Petroșani în calitate de beneficiar și lider de parteneriat și SC TOP MEDIA SRL -Reșița în calitate de partener. EURO JOBS SRL se ocupă de înscrierea persoanelor eligibile în proiect din județele Hunedoara și Arad iar partenerul TOP MEDIA SRL realizează înscrierea persoanelor din județele Caraș-Severin și Timiș în activitățile proiectului.

Grupul țintă eligibil va cuprinde exclusiv tineri NEETs someri (NEET – acronim din limba engleza si inseamna Not in Education, Employent or Training), cu accent pe cei din mediul rural si pe cei apartinand minoritatii rome, cu varsta intre 16-29 ani, cu domiciliul sau resedinta in Regiunea Vest, inregistrati si profilati in prealabil de catre Serviciul public de ocupare.

Cursuri oferite gratuit prin proiect pentru tinerii din județele Hunedoara și Arad: COMPETENTE ANTREPRENORIALE – 60 ore, Vopsitor industrial – 360 ore, Sudor Electric – 360 ore, Confectioner-asamblor articole din textile – 360 ore, Tamplar manual – 360 ore, Ajutor bucatar – 120 ore – 3 grupe, COMPETENTE DIGITALE – curs online de acasa- de 40 ore.

Cursuri oferite gratuit prin proiect pentru tinerii din județele Caraș-Severin și Timiș: Ingrijitor batrani la domiciliu – 360 ore,  Operator confectioner industrial – 360 ore, Lucrator pentru structuri in constructii – 360 ore, cursuri de scurtă durată: Ajutor bucatar, Femeie de serviciu, Operator Deratizare Dezinfectare Dezinsectie.

De asemenea, proiectul își propune să găseasă un loc de muncă pentru 162 de tineri NEETS și 276 tineri să dobândească o calificare în urma participării la activitățile proiectului.

La eveniment au participat membrii echipei de proiect, reprezentanți ai AJOFM, Directia de Asistență Socială Arad, reprezentanți ai primăriilor, reprezentanți ai finanțatorului, etc, institutii importante care vor putea contribui la succesul proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 4.872.845,65 lei, din care 3.945.180,08 lei contribuția Uniunii Europene și 231.457,43 contribuția beneficiarului.

Detalii suplimentare cu privire la activitățile proiectului pot fi oferite de: Expert implementare: Elena IANOȘI, tel: 0728.306.796, 0354.108.516, e-mail: liliana.ianosi@gmail.com, office@euro-jobs.org.